Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Co když peníze z pojištění nestačí na odškodnění

Cestovní kanceláře se musí povinně pojišťovat pro případ svého úpadku. Peníze z pojištění pak dostanou klienti, kteří si zaplatili zájezd, ale kvůli krachu už neodjeli. Částka, na kterou se některé cestovky pojišťují, ale nemusí stačit na vyplacení všech poškozených.

Pomůže nový zákon. Na cestě je novela zákona, která upravuje podnikání cestovek a upřesňuje povinnosti cestovních kanceláří i pojišťoven. Situace by se tak mohla zlepšit. „Dle novely bude mít nově cestovní kancelář povinnost předávat pojišťovně měsíční reporty o prodejích zájezdů,“ informovala Kateřina Petříčková, výkonná ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Pojišťovny tak budou mít aktuální obraz o kondici cestovek a budou tak moct upravovat parametry pojištění.

Novinkou je také možnost si zvolit bankovní záruku. „Peníze klientům by se vyplácely z bankovní záruky. Tu může CK získat nejen složením kauce, ale i ručením majetkem atp. jako u každé bankovní záruky“

Návrh prošel druhým čtením v Poslanecké sněmovně a podle mluvčího Ministerstva pro místní rozvoj Viléma Frčka by měl zákon začít platit od ledna příštího roku.

Celý článek iDnes.cz : Rukojmími cestovek se po krachu místo turistů stávají pojišťovny

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 8 měsíci.
Odpověď na téma: Co když peníze z pojištění nestačí na odškodnění
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.