Slavia pojišťovna je hrdá na svou historii

Stále více zákazníků při svých nákupech přihlíží také k informaci, v jaké zemi a kým bylo zboží vyrobeno. My Češi jsme konzervativní. A po vlně nadšení pro zahraniční výrobky, která přirozeně přišla po pádu železné opony, se začínáme s nostalgií vracet k ověřeným českým firmám a značkám. Stále častěji dáváme přednost výrobkům či službám vycházejícím z našeho lokálního prostředí, kupujeme české potraviny, chodíme na české filmy. A to je dobře. Podporujeme tak sami sebe, českou ekonomiku i zaměstnanost, peníze, které zaplatíme českým firmám, budou u nás také zdaněny a posílí náš státní rozpočet. Kromě toho má mnoho českých firem za sebou dlouhou tradici, která je zárukou kvality okořeněné špetkou nostalgie.

Historie Slavia pojišťovny sahá až do roku 1869 a že při jejím zrodu stály velké osobnosti české historie

  • František Palacký
  • kníže Jiří Lobkovic
  • továrník Č. Daněk
  • velkostatkář a kupec J. Rott
  • plakáty svého času pro pojišťovnu maloval Alfons Mucha
  • povídky Karla Čapka nebo film Pytlákova schovanka, kde herečka Hana Vítová o Slavii dokonce zpívá

Za první republiky se Slavia stala přirozenou součástí života. Pronikla do filmu i literatury, pokud zde padla zmínka o pojišťovně, zaznělo hned poté – Slavia. Málokdo také ví, že jedním ze zaměstnanců tohoto pojišťovacího ústavu byl i Jaroslav Hašek. Slavia pojišťovně se podařilo překonat mnohá úskalí spojená se společenskými i ekonomickými změnami a zůstat ryze českou firmou bez zahraničního kapitálu, která dodnes úspěšně pojišťuje české domácnosti.

Slavia_plakat_schvaleno

Alfons Mucha

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 9 měsíci.
Odpověď na téma: Slavia pojišťovna je hrdá na svou historii
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »