Komu dát nebo nedat údaje k účtům a pojištění?

Podle aktuálního průzkumu NN pojišťovny a penzijní společnosti každý druhý Čech doma nehovoří o pojištění a jiných finančních produktech, které má sjednané.

„Češi jsou v případě pojištění pověrčiví a nechtějí tak mluvit o tom, co by se stalo, kdyby zemřeli. Přitom právě životní pojištění je má chránit před nenadálými událostmi,“ vysvětluje Kateřina Štěrbová, ředitelka marketingu a vývoje produktů NN.

Když přijde řeč na konkrétní přístupové údaje k bankovním účtům či servisním portálům pojišťoven, devět Čechů z deseti je svým blízkým nesděluje.

  • 37 % Čechů je má zajištěné takovým způsobem, aby se k nim v případě smrti mohli rodinní příslušníci dostat
  • 52 % je nesdělují nikomu. V takovém případě však mohou rodinu dostat do finančních problémů, neboť  aby mohla například pojišťovna vyplatit peníze ze životního pojištění, musí se o něj majitel nebo tzv. obmyšlená osoba přihlásit.

Každá rodina by si z tohoto důvodu měla o svém finančním zajištění povídat, případně informovat své blízké, kde pro případ nešťastné události naleznou všechny důležité dokumenty.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 9 měsíci.
Odpověď na téma: Komu dát nebo nedat údaje k účtům a pojištění?
Informace o uživateli:




Aktuality a informace