Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Ztráta bankovní karty na dovolené

Když ztratíte platební kartu nebo vám ji někdo ukradne, je to velmi nepříjemná komplikace. Zvláště pak, když o ni přijdete v cizině.

Postupy v ČR jsou poměrně snadné :

  • Kontaktujte klientskou linku své banky a ztrátu nahlaste. (Zloději zpravidla zkusí kartu použít hned po krádeži, proto jednejte rychle. Banka kartu zablokuje a vydá vám k účtu novou. To trvá zhruba pět dnů, některé banky si berou i dva týdny. Za vydání nové karty platíte většinou poplatek, a to od 100 do 350 korun, někde je tato služba zadarmo. Ovšem jen v České republice.)
  • Klientské linky fungují 24 hodin denně.

Postup při ztrátě karty se výrazně komplikuje v zahraničí :

Držitelům embosovaných platebních karet poskytují asociace Visa nebo MasterCard při ztrátě či odcizení karty v zahraničí pomoc v nouzi, takzvaný Emergency service. Tato služba klientovi umožní zablokovat kartu, požádat o emergency kartu nebo o jednorázovou finanční hotovost, která klientovi pomůže při zaplacení nejnutnějších nákladů a k úhradě nákladů na návrat domů. Náhradní hotovost nebo kartu má klient k dispozici maximálně do 3 pracovních dnů, podle typu karty a regionu. Za takovou službu ovšem zaplatíte několik tisíc korun.

Výhodnější tak je nechat si poslat náhradní kartu přímo od vaší banky, pokud takovou službu nabízí, a to na zahraniční adresu, kterou uvedete. Například do hotelu.

Telefonní čísla na Visa a MasterCard:

  • Visa: +1 303 967 1096
  • MasterCard: +1 636 722 7111

Případně další postup při řešení ztráty bankovní karty v zahraničí :

  • Kontaktujte klientskou linku své banky a ztrátu nahlaste. Důležité je uložit si před cestou do mobilního telefonu číslo na klientskou linku banky, samozřejmě včetně mezinárodní předvolby.
  • Pokud se vám nepodaří dovolat se do své banky v České republice, navštivte nebo volejte některou z členských bank Visa a MasterCard v zemi, kde se nacházíte.
  • Je také dobré informovat lokální policii.
  • Klientské linky fungují 24 hodin denně.

Předejít vysokým platbám za náhradní kartu můžete i pojištěním, které většina bank nabízí.

Konkrétní tabulka kam volat dle vaší konkrétní banky a co dělat naleznete v článku Platební kartu si na dovolené hlídejte. Její ztráta vyjde na tisíce

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 10 měsíci.
Odpověď na téma: Ztráta bankovní karty na dovolené, co dělat ?
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.