Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Zažívací potíže na dovolené a cestovní pojištění

Letní dovolené již pomalu klepou na dveře a na české turisty často čekají v zahraničí mnohá úskalí. Cestovní pojištění by tak mělo být složeno nejen z pojištění léčebných výloh, úrazového pojištění, ale také z pojištění odpovědnosti za škody. Na tu se často zapomíná, nicméně tato složka je nesmírně důležitá. Způsobíte-li například někomu jinému úraz, náklady na léčení a rekonvalescenci se v zahraničí mohou vyšplhat do statisíců korun. Užitečné je potom také pojištění zavazadel či storna cesty.

Co nás o letní dovolené nejčastěji trápí?

  • zažívací potíže (24,6 %)
  • infekce horních cest dýchacích (18,5 %)
  • úrazy (16,6 %).

Vyplývá to z údajů společnosti Europ Assistance, která pro Českou pojišťovnu asistenční služby zajišťuje. „V loňské letní sezóně jsme zaznamenali bezmála tři tisíce případů, kdy čeští turisté v zahraničí řešili zdravotní komplikace. Z 87 zemí, ve kterých jsme zasahovali, evidujeme nejvíce případů v Egyptě, Turecku a také Řecku. Nejčastěji se se zdravotními potížemi potýkají aktivní lidé ve věku 30 až 50 let, poté děti do 15 let. Nejstaršímu klientovi, který žádal asistenční službu o pomoc, bylo 91 let a postihla ho cévní mozková příhoda,“ uvádí Petra Čeledová z České pojišťovny.

Celá tisková zpráva :  Startuje sezóna dovolených: v zahraničí si dejte pozor především na zažívací potíže

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 9 měsíci.
Odpověď na téma: Zažívací potíže na dovolené a cestovní pojištění
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.