Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Uniqa vylepšuje podmínky cestovního pojištění

UNIQA pojišťovna se rozhodla před zahájením hlavní turistické upravit podmínky sjednaného cestovního nebo krátkodobého úrazového pojištění.

  • platnost ihned po uzavření on-line smlouvy
  • navýšení limitu pojistné částky u pojištění stornopoplatků na 300.000 korun oproti dosavadním 80.000 kč

Zvýhodnění pojištění byla zavedena od června 2015, aniž by se měnily ceny pojistného. Zatímco v minulosti platilo cestovní pojištění UNIQA sjednané on-line až následující den, nyní se vztahuje podle potřeby zákazníka i na události nastalé ten samý den. Krátkodobé on-line úrazové pojištění pro sportovní aktivity jakéhokoli druhu, včetně adrenalinových a zážitkových činností (např. let balónem, zorbing, jízda na vodních lyžích, potápění, canonying, rafting nebo jachting), je nyní platné už následující den. Lze ho tedy sjednat až těsně před zamýšleným výkonem dané aktivity, a to v tuzemsku i v zahraničí.

V uplynulé letní sezóně 2014 řešila UNIQA na 5.000 různých škod a událostí pojištěných turistů. Mezi nimi bylo bohužel i sedm úmrtí. Více než sto klientů bylo potřeba repatriovat zpět do České republiky, zpravidla speciálním převozem za asistence zdravotnického dohledu. Hospitalizovány byly v zahraničí stovky zákazníků. Akutní onemocnění tvořila prakticky tři čtvrtiny všech hlášených případů, zbytek byly úrazy. V roce 2014 bylo třeba pomoci turistům nejčastěji v Řecku, Itálii a v Turecku. Zatímco v Itálii „kralovaly“ statistikám úrazy, v dalších dvou zmíněných zemích bylo nejčastější onemocnění dýchacích cest. Nejdražší případy zásahu byly zaznamenány ovšem v USA, Austrálii, Indonésii, Číně a na Novém Zélandě. Ukazuje se, že vzdálenější a exotičtější destinace jsou čím dál vyhledávanějšími cíli. Případná pomoc turistům v nouzi je tam však vždy spojena s vyšší náročností z hlediska logistiky i financí.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 10 měsíci.
Odpověď na téma: Uniqa vylepšuje podmínky cestovního pojištění
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.