U stavebního spoření sledujte nejen úroky

Důležitým parametrem u stavebního spoření je úroková sazba, není však jediným. Před podpisem smlouvy je dobré vědět na jak dlouhou dobu jsou podmínky spoření garantovány.

Podmínky pro změnu úrokové sazby jsou u všech stavebních spořitelen podobné. Rozdíly jsou však u výpovědí. Smlouvu totiž může vypovědět nejen klient, ale i stavební spořitelna. Všechny stavební spořitelny si dnes vyhrazují možnost klientovi jednostranně vypovědět smlouvu o stavebním spoření, liší se však podmínkami, za kterých tak mohou učinit.

Nejdéle mají své spoření jisté klienti Českomoravské stavební spořitelny (Lišky), Modré pyramidy a Buřinky. Spořitelny jim smí smlouvu vypovědět nejdříve po šesti letech spoření a až tehdy, kdy klientovi vznikne nárok na poskytnutí úvěru. Pro výpověď smlouvy tedy musí být splněny stejné podmínky, které dává zákon pro změnu úrokové sazby.

Když porovnáme Všeobecné obchodní podmínky jednotlivých stavebních spořitelen, ze srovnání vychází nejlépe Českomoravská stavební spořitelna (Liška). Je to dnes jediná stavební spořitelna, která si nesjednává právo smlouvu kdykoli změnit nebo vypovědět. Změnit klientovi smlouvu či obchodní podmínky nemůže Liška bez souhlasu klienta vůbec, a jednostranně smlouvu vypovědět může nejdříve po šesti letech spoření a poté, co klient získá nárok na úvěr ze stavebního spoření.

Informace uvedl server iDnes : Stavební spoření u nových smluv je jistota nejvýše na šest let

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 10 měsíci.
Odpověď na téma: U stavebního spoření sledujte nejen úroky
Informace o uživateli:




Aktuality a informace