Neustálé téma – úroky hypoték

iDnes přináší poohlédnutí nad úroky hypoték a odhadu budoucího průběhu. Kompletní otázky a odpověďi od šéfa Hypoteční banky Jana Sadila se můžete dočíst zde : Sazby zřejmě porostou, u dna je drží konkurence, říká šéf Hypoteční banky

Vybíráme pár zajímavých odpověďí :

Klienti, kteří čekají, zda sazby půjdou dolů, se tedy už mají rozhoupat? I třeba ti, kterým letos končí fixace úrokové sazby a přemýšlejí o refinancování u jiné banky?

Nevím, na co čekají klienti, kteří chtějí refinancovat. Divím se jim, že vůbec chtějí změnit banku. Při standardní refixaci jim totiž jejich banky nastavují takové sazby, že není důvod, aby odcházeli. Pro banku není přece nic bolestnějšího, než když ztrácí dobrého klienta.

Je už čas na zprávy typu „s hypotékou nečekejte, níž už to nepůjde“?

Ceny zdrojů rostou, což je nějaký signál. Pokud to bude trvat delší dobu, ceny hypoték se ode dna odrazí. Ale případné zvýšení sazeb bude o desetiny procenta, ne o násobky, není tedy důvod k obavám.

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 10 měsíci.
Odpověď na téma: Neustálé téma – úroky hypoték
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »