Chytré technologie a pojištění

Hodinky, náramky a různá nositelná elektronika informující o fyzické kondici jedince nabízí nové možnosti při uzavírání životního pojištění. Tyto trendy již využívají pojišťovny v USA.

Logika je podobná jako u řadu let v zahraničí využívaného systému aktivního vyhledávacího zařízení, které lokalizuje polohu vozu a sníží cenu havarijní pojistky třeba i o pětinu. Nyní je přitom nahrazované telematickou jednotkou, která vyhodnocuje řidičovo chování a má také vliv na cenu pojistky.

Co s daty a jejich ochranou? „Hlavní využití biometrických čidel vidíme zejména v oblasti zdravotnictví, kde lze sesbíraná data využít pro prevenci, ale i pro léčbu především kardiovaskulárních nemocí, k okamžité iniciaci výjezdu záchranné služby při indikaci náhlých příhod typu infarktu,“ zmínila Marcela Kotyrová z České asociace pojišťoven.

Ruku v ruce s tím však podle ní ale jde i obava o zneužití takovýchto dat a otázkou prý zůstává, zda-li je česká populace připravena na poskytování těchto dat.

Celý článek : Pojišťovny v USA lákají data z pulsmetrů

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 11 měsíci.
Odpověď na téma: Chytré technologie a pojištění
Informace o uživateli:




Aktuality a informace