Životní pojištění se spořením nebo bez ?

Životní pojištění nabízí více variant sjednání. Základem produktu je:

  • Životní pojištění je primárně určeno k ochraně osoby či rodiny před finančními problémy způsobenými nepříznivými životními situacemi jako je předčasná smrt, invalidita apod.
  • Spoření slouží k zajištění finančních prostředků pro budoucí využití, ať již jde o školné pro děti, financování bydlení či rezerva pro důchodový věk.

Názory pojišťoven a finančních expertů naleznete v článku deníku E15.

Vybíráme názor AXA pojišťovny, zda má smysl k životnímu pojištění sjednat spoření: „Jde o dlouhodobý horizont a je potřeba počítat s případnými výkyvy hodnoty investice v čase podle zvolené investiční strategie. V každém případě jde o investování, nikoliv spoření. Spoření můžeme chápat jako uložení peněz stranou, vytvoření pohotovostní rezervy pro naši krátkodobou potřebu, které můžeme částečně ochránit aspoň před inflací, např. na spořicím účtu nebo termínovaném vkladu tak, aby byly takto uložené peníze jednoduše dostupné. IŽP slouží především jako ochrana v případě pojistné události, tedy ne ke spoření,“

Celý článek : Spoření přes životní pojištění: Ano, či ne?

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 8 let, 11 měsíci.
Odpověď na téma: Životní pojištění se spořením nebo bez ?
Informace o uživateli:




Aktuality a informace