Návrh na změnu zákona o stavebním spoření

Stavební spoření

Jak jsme uvedli v nedávném článku Stavební spoření dětí vypoví rodiče jen soudně, nyní se k tématu vracíme díky návrhu novely zákona o stavebním spoření od politické strany ODS.

V článku Ať k soudu kvůli dětskému stavebnímu spoření nechodí nikdo, navrhla ODS uvedeném na iDnes.cz uvádí: ODS se chopila iniciativy a navrhla vlastní novelu zákona o stavební spoření. Ta dělá z výpovědi smlouvy „běžnou záležitost“. Tedy takovou, o které nemusí rozhodovat soud. „Nyní návrh podepisují naši poslanci. Ještě tento týden jej podáme do sněmovního systému. Následně má vláda 30 dní na zaujetí stanoviska a pak se bude čekat, až se koalice rozhodne tento návrh zařadit na program jednání,“ popsala legislativní postup mluvčí ODS Jana Havelková.

Změnu chtějí prosadit také samotné stavební spořitelny. Povinnost jít s výpovědí dětského spoření k soudu jim totiž odrazuje klienty. Spořitelny namítají, že nová pravidla jsou zbytečně přísná.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 9 let, 1 měsícem.
Odpověď na téma: Návrh na změnu zákona o stavebním spoření
Informace o uživateli:




Aktuality a informace