Experti doporučují životní pojistku alespoň na milion

Češi si uzavírají životní pojištění s krytím na případ smrti v průměru pouze na 150 tisíc – dle průzkumů České pojišťovny. U České spořitelny jde o částku v průměru půl milionu, ani to není ideální. Doporučení je uzavřít tuto čásku ve výši trojnásobku vašeho ročního příjmu.

Typickým klientem pojišťovny

je pětatřicátník s mladou rodinou a často také s hypotékou. Narození potomka a nákup nemovitosti, spojený s vysokým finančním závazkem, ho přinutí přemýšlet o své životní situaci a uzavřít životní pojištění. A ovlivňují také nejvíce pojišťovaná rizika, k nimž patří především smrt, invalidita, trvalé následky úrazu, pojištění pro případ hospitalizace a běžných úrazů. Češi si postupně uvědomují, že drobnější úraz je finančně příliš neohrozí, a chtějí být pojištěni proti závažným rizikům.

Na dnešním trhu životního pojištění je mnoho produktů na výběr, pojišťovny nabízí variabilní možnost podle přání a potřeb zákazníka.

Celý článek a výpis zajímavých produktů životního pojištění od konkrétních pojišťoven uvedly Hospodářské noviny v článku : Lidé podceňují pojistky pro případ smrti. Několik set tisíc korun většinou nestačí

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 9 let, 1 měsícem.
Odpověď na téma: Experti doporučují životní pojistku alespoň na milion
Informace o uživateli:




Aktuality a informace