Odpověď na téma: Názor na ZFP akademii

#65116
Jan
Host

Dobrý den, rád bych se podělil o svůj příběh a zkušenosti se ZFP.
První zmínku a pozvání na základní seminář ZFP jsem dostal od známého na podzim 2017, vysvětlil mi o co jde a já na to, že to zní dobře, jen si to musím rozmyslet. Přišel jsem domů a hledal o ZFP informace. Prvně jsem šel na jejich stránky a vše se mi líbilo. Potom jsem zabrouzdal na reference a diskuze a nestačil jsem se divit kolik je nenávistných, zlých komentářů a špatných referencí na ZFP. Při dalším setkání jsem známému odpověděl, že nemám zájem.
Dál mi myšlenka rozumět penězům vrtala v hlavě. Ročně utratím s manželkou spoustu peněz na pojistkách (dvě auta, poj. domu a domácnosti, poj. firmy, 2x životní poj.). Některé pojistky jsme uzavírali na pobočce, některé doma s takzvaným poradcem. Kde mám, ale jistotu, že mi na pobočce, nebo poradce, poradili správně, když tomu nerozumím? Nemám! Uvedu vám příklad, jak jsem si chtěl upravit už stávající pojištění firmy. Šel jsem na pobočku dané pojišťovny, kde jsem se předem objednal, aby na mne měli čas a hlavně, aby dopředu věděli, co chci řešit a přidělili mi pracovníka, který se této oblasti věnuje. Ten mi řekl, že jak to chci já, to nejde a musím si pojistit i toto a tamto a trochu jinak. Výsledek – šel jsem z pojišťovny s vědomím, že mě pojistili, jak chtěli oni a né jak jsem chtěl já. Což mě zase utvrdilo v tom, že tomu chci rozumět!!!
Chtěl jsem taky investovat. Šel jsem tedy na pobočku banky a na základě dotazníku, jaké mám zkušenosti s investováním (do té doby žádné), mi paní uzavřela investiční spoření. Po čase jsem zjistil, že takto uzavřená investice je podobná žádné investici. Další důvod rozumět penězům!!!
Doplňkové penzijní spoření – Penzijní připojištění. Většina lidí nemá tušení výhody a nevýhody jednoho či druhého. Jen ve svém okolí vidím jak v tom mají lidi zmatek a přicházejí o spoustu peněz. Další důvod rozumět penězům!!!
A tak bych mohl pokračovat dále….půjčky, hypotéky,energie, stavební spoření….
To vše mě utvrdilo v tom, že pokud chci mít vše dobře nastaveno, vědět za co utrácím a do čeho investuju, musím tomu rozumět.
Po čase jsem tedy zase zabrouzdal na stránky ZFP…. Jde o vzdělávací a zprostředkovatelskou společnost v oblastí financí. Má akreditaci ministerstva školství. ZFP je držitelem certifikátu mezinárodní společnosti IES. A hlavně působí na trhu již 24 let a stále se rozvíjí. Na jaře 2018 jsem se rozhodl, že si na základní seminář zajdu a sám si udělám názor na tuto společnost. Dnes nelituju a jsem spokojený, ve svých financích jsem si udělal pořádek, vím za co utrácím a vím, co od toho můžu očekávat. A jako bonus jsem z každé své smlouvy dostal provizi (beru to jako slevu), to vám žádná jiná společnost nedá. Ty si všechny provize nechají pro sebe. Základní seminář určitě z nikoho neudělá odborníka na finance, ale ukáže možnosti. Pro toho, kdo chce víc, jsou další, už odbornější školení, vždy na konkrétní produkt.
Moje doporučení: ZFP určitě ANO. Nenechte se odradit od lidí z diskuzí, které ani neznáte a běžte si udělat vlastní názor, ten vám nikdo nevezme. Základní seminář stojí 1995 Kč (včetně snídaně a obědu) a když se vám to nebude líbit, tak vám 1500 Kč vrátí.
Nikdy mě nikdo nenutil, abych sháněl další lidi. Vždy férové a vstřícné jednání.
Hodně štěstí při rozhodování.
Jan.