Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Výlet do Thajska den první

Týden v Thajsku

Začátek letošního roku jsme se rozhodli strávit v Thajsku. Vybrali jsme zájezd na poslední chvíli, letěli jsme na týden na Krabi s Čedokem. Čedok zajišťoval pouze letenky, ubytování a stravu dle výběru (polopenze byla naprosto dostačující). O další aktivity včetně cestovního pojištění jsme se postarali sami.

Z Prahy jsme letěli polskou společností LOT přímým letem až na Krabi. Let trval cca 11 hodin tam, zpátky pak o hodinu déle.

Na mezinárodním letišti v Krabi jsme přistáli nad ránem a hned jsme se přesouvali do hotelu, kde na nás nebyli tak úplně připravení, takže jsme si několik hodin počkali, než jsme se mohli ubytovat. Ale ubytování bylo podle očekávání celkem hezké. Snad by to jen chtělo více větrat…

Krabi je úžasné místo, kde se dá vymyslet spousta aktivit a nebo naopak můžete jen odpočívat. Nicméně, co by to bylo za výlet přes půl světa, kdybychom ho trávili u hotelového bazénu

Takže první den jsme se spíše rozkoukávali a vyrazili na obhlídku města. Kdo už v Thajsku byl, tak ví, že zde mají zásadní problém s čistotou ulic. Všudypřítomné odpadky a zápach jsou bohužel na denním pořádku (nepořádku). Všechno by se dalo snadno vyřešit, pokud by začali používat odpadkové koše nebo popelnice, kam by bylo možné odhazovat odpadky, ale těch tam bohužel moc není. Takže se na každém rohu válí použité kelímky od pití, plastové lahve, krabičky od jídel… A v tom horku to opravdu dost zapáchá. Ovšem pokud si odmyslíte nepořádek a smrad, budete unešeni. 

Všechno kvete, kam jen dohlédnete vše má tu správnou zelenou barvu. Moře má teplotu, jakou byste očekávali ve vaně, takže nádhera. Navíc díky vysoké vlhkosti vzduchu zde člověk nepociťuje dusivé vedro, i když vedro je.

Tak to je pro první den vše. Každý den, který jsme na Krabi byli, jsme si náležitě užili. Ve dnech, kdy zbylo navečer ještě trošku času, jsme si dopřáli pravou thajskou masáž, den druhý zde : Jak jsme cestovali dále…

Ještě rychlé zhodnocení na závěr: Thajsko máme rádi, nebyli jsme zde poprvé a věřím, že ani naposled. Místní lidé jsou usměvaví, pozitivní, velmi milí a ochotní (už jen z toho načerpá člověk spoustu pozitivní energie). Nikdo nás neokradl, nikdo na nás nebyl hrubý, nikdo nám neublížil. Vše probíhalo podle našich představ, většina zážitků pak byla daleko za hranicí původních představ. 

Ceny za jídlo a pití jsou pro našince velmi sympatické a to i v případě, že nakupujete pouze na trzích a v restauracích určených pro turisty. Nedat si denně čerstvý džus z manga nebo pomerančů (chuťově spíš mandarinek) a dalších na sluníčku uzrálých plodů, to by byl vysloveně hřích. Mango, na které jsme v Evropě zvyklí, se s místním úžasným slaďoučkým žlutým plodem, který koupíte na každém rohu, vůbec nedá srovnat. Takže zásoby vitamínů (těch reálných z ovoce, nikoliv umělých z tablet…) si v sobě odvážíme a snad nám nějakou dobu vydrží, než nás zase postihnou virózy 🙂

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.