Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Výlet do Thajska den čtvrtý

Thajské Krabi – den čtvrtý, sloni

Tento den by šel také nazvat jako „Sloní den“. Hned vysvětlím… Přes internet jsme si objednali možnost slony nejenom vidět, ale i krmit, vykoupat a celkově s nimi strávit několik hodin.

Do organizace, která pečuje o dvě slonice, jsme dorazili po ránu. Nejdříve jsme si vyslechli, jak to celé začalo, kde bere organizace peníze, kde získala pozemek, jak shání krmení atd. Pak jsme se šli podívat na ty dvě krásky. Seznámili jsme se s nimi, pak jsme se s nimi šli projít. Po cestě se obě slonice vykoupaly v potůčku.

Když jsme dorazili zpět „na základnu“, tak se slonice naložili do bahenní lázně, kam jsme skočili za nimi. Potírali jsme je bahnem (tím se zbavují parazitů a čistí si kůži). Pak následovalo zařízení podobné myčce – do konstrukce z trubek se pouští voda a ta omývá slony (a i lidi, co byli v bahně) od bláta. Následuje dočištění obou slonic v jezírku. Tam se obě krásky ponořily, my jsme „vyfasovali“ kartáče a kyblíčky a vydrhli jsme obě slonice do čista. V jezírku byly moc spokojené a na důkaz, že se jim to líbí, občas zatroubily.

Po pořádné koupeli následuje pořádná svačina… Nejdříve jsme slonům vyrobili rýžové koule, jejich součástí, kromě vařené rýže, byla sůl, směs vitamínů a minerálů a vše slepovalo sušené ovoce. To jsme jim dávali přímo do pusy (dá-li se to tak nazvat) a moc jim to chutnalo. Pak následovalo krmení kokosovými ořechy, ananasem a cukrovou třtinou.

 

Tento téměř magický zážitek byl samozřejmě celou dobu pečlivě dokumentován na mobil 😉 jak jinak… Slonice se jmenovaly Pinki a Pum Pui. Chovatelé si zakládají na tom, že na jejich slonech se nejezdí a to ani pro peníze. Slony se snaží chránit před tvrdou prací a krátkým krutým životem, který by měli, pokud by je choval někdo kvůli práci na farmě nebo pro pobavení a vožení turistů.

 

Tak to je pro čtvrtý den vše. Každý den, který jsme na Krabi byli, jsme si náležitě užili. Den pátý již brzy zde : Jak jsme cestovali dále…

Nejen do Thajska –  Nezapomeňte s sebou na cestu cestovko od nás 🙂

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.