Spočítejte si cenu úrazového pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Úrazy na in line bruslích

Počasí se každým dnem zlepšuje a jaro už opravdu ťuká na dveře. Mimo běhu a cyklistiky je velmi oblíbený sport, který přichází s prvními jarními paprsky, in line bruslení. Obvykle je provozováno na cyklostezkách, kde se pak vzájemně cyklisté a bruslaři proplétají.

 V kombinaci s nasazenými sluchátky a bez ochranných prvků to může mít hodně nepříjemné následky…

  •  První zásadou každého bruslaře by mělo být používání ochranné přilby a také chráničů loktů, kolen a zápěstí.
  • Druhou zásadou je umět zabrzdit a nepřeceňovat své fyzické schopnosti.
  • Třetí zásadou by mělo být, že nevyjíždíme na brusle, jsme-li unavení nebo pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.
Doplním ještě zásadu o vnímání okolního světa… Sluchátka a v nich hudba nás emočně podpoří při sportovním výkonu, ale zcela nás odříznou od reality. Neslyšíme přijíždějící auto nebo volajícího cyklistu, co se nás chystá předjet. Takže alespoň jedno ucho nechte v provozním režimu, abyste neztratili kontakt s okolím.


VĚDĚLI JSTE?

Bruslař není podle dopravních předpisů to samé to cyklista? Měl by se tedy držet v levém pruhu, jako chodec a nejezdit v pravém pruhu po směru jedoucích aut.

 

NEJČASTĚJŠÍ ÚRAZY

Pokud bruslař nepoužije helmu, pak může při nárazu do pevné překážky, auta nebo cyklisty či
jiného bruslaře, utrpět závažná poranění hlavy. Ta mohou bohužel končit i smrtí.
Dalšími vážnými úrazy jsou pády na záda a jejich poranění. V případě pádu dopředu instinktivně natahujeme ruce a v tomto případě může dojít ke zlomeninám.
A nezřídka se stane, že si zlomíte obě najednou. Dalším častým úrazem je poraněné zápěstí.
Dále hrozí poranění dolních končetin, zejména přetrhání vazů v koleni. Případně, pokud nemáte dobře padnoucí brusle, můžete si poškodit kotníky.

 

BUĎTE DOBŘE PŘIPRAVENI

Kdo má fyzickou kondici je ve výhodě. Ostatní by měli nejdříve bruslení natrénovat na opravdu
chráněném prostoru, kde nikomu nevjedou do cesty. Pohybovat se na bruslích není snadné a
zejména brzdění je opravdu nutné ovládat, než se vydáme mezi ostatní.
Nikdy nezapomeňte na ochrannou přilbu a chrániče na velké klouby rukou i nohou. Pád na asfalt v kraťasech a tričku bude velmi bolestivý a kamínky zadřené do kolena nebo loktů jsou zbytečná nepříjemnost navíc. I rukavice jsou velmi vhodným doplňkem, protože chrání zejména zápěstí a dlaně při pádu dopředu.

Pokud jezdíte jen občas, můžete si pro tyto případy sjednat krátkodobé úrazové pojištění. Např. víkendové bruslení vás na pojištění vyjde na 46Kč. Nebo cestovní pojištění do ČR, kde je úrazové pojištění součástí, navíc budete mít i pojištění odpovědnosti, kdyby jste někoho srazili. 

V případě, že sportujete pravidelně, rozhodně si sjednejte úrazové pojištění. To vám v případě úrazu pomůže vyřešit např. dočasnou absenci v práci a tím výpadek pravidelného příjmu.
Jezděte bezpečně, opatrně a s citem pro okolí. Myslete na to, že zdraví máte jenom jedno.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku.