Spočítejte si cenu úrazového pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Proč je dobré mít úrazové pojištění?

K úrazu může přijít naprosto každý a to bez ohledu na to, jak moc jdete takové situaci naproti. A proto je výhodné mít sjednáno úrazové pojištění. Nejdůležitějším důvodem, proč je to opravdu výhodné, je fakt, že pojistné krytí vás zajistí na dobu, kdy kvůli úrazu nemůžete chodit do práce a Vaše finanční situace se v tuto dobu zhorší. Placení hypoték, splátek úvěrů atd. je po úrazu velmi složité a finanční rezervy nemusí vždy stačit. 

Přitom právě úrazové pojištění tuto situaci řeší za vás a vy můžete klidně nabírat zpět svoji ztracenou sílu.

K úrazům můžeme přijít nejen při sportu, ale například i cestou do práce a nebo doma. Stačí
neopatrnost, nešťastná náhoda nebo prostě jen souhra určitých okolností… Pokud se jedná o lehký úraz, který si zvládnete sami ošetřit a nebude vás nijak omezovat, není co řešit. Ale v případě, že vás úraz takzvaně „vyřadí z provozu“, pak se pojištění vyplatí. Vážný úraz znamená finanční zátěž a úrazovka je skvělým řešením.

Má několik složek a může krýt různé věci, dle toho, co si vyberete.

  • Trvalé následky (základní součást každé úrazovky) – jsou určeny lékařem a záleží na jejich stupni a dle toho se pak vypočítává pojistné plnění. Trvalé následky lze spolehlivě zhodnotit až několik měsíců po úrazu.
  • Smrt (též je součást základního pojištění) – pokud by následkem úrazu došlo ke smrti, pak bude pozůstalým vyplacena sjednaná částka.
  • Úrazový důchod je přiznán v případě, že trvalé poškození je takového rozsahu, že omezuje ve vykonávání povolání. Denní odškodné (je možno sjednat jako připojištění k úrazovce) a pojišťovna ho bude vyplácet po dobu léčení (pracovní neschopnosti), nejdéle však jeden rok.
  • Odškodné za pobyt v nemocnici (též je možné si připojistit) bude vyplaceno za každý den, kdy byl poškozený v důsledku úrazu v nemocnici. Kosmetické operace (možno připojistit) budou pojišťovnou hrazeny, pokud se pojistitel následkem úrazu a případného poškození povrchu těla rozhodne pro kosmetickou operaci, která povede k nápravě poškození.
  • Drobná poškození (lze také připojistit) jsou taková, která nezanechají trvalé následky, ale dojde k trvalému viditelnému poškození. Např. vyražené zuby, jizvy apod.
  • Bolestné (také lze dopředu připojistit na konkrétní částku) je částka, která bude pojišťovnou vyplacena za tělesné či duševní utrpení způsobené v souvislosti s úrazem.
Úrazové pojištění NEKRYJE úrazy, které si člověk způsobí úmyslně (sebepoškozování), pod
vlivem alkoholu a drog a nebo při páchání trestné činnosti. Za úraz se též nepovažuje nemoc,
infarkt, mrtvice a duševní nebo nervové poruchy.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku.