Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Proč si pořídit pojištění odpovědnosti v zaměstnání?

Pokud se ptáte zda využijete pojistku na blbost v práci, zkuste si zodpovědět následující otázky a sami se pak rozhodněte, do jaké míry je pro vás přínosná.

  • řídíte firemní auto či jiný dopravní prostředek?
  • manipulujete v práci s drahými věcmi?
  • používáte firemní počítač nebo telefon?
  • užíváte při práci firemní pracovní nástroje či ochranné pomůcky?

Je-li alespoň jedna z vašich odpovědí kladná, čtěte dál. Vy totiž potřebujete pojištění odpovědnosti.
POZOR: Pojištění odpovědnosti se nevztahuje na hmotnou zodpovědnost, tedy na případné finanční ztráty, finanční schodky apod.

Důležité je tedy zejména pro řidiče, v tomto případě se jedná o velmi rizikovou skupinu. Jakmile řídíte nějaký dopravní prostředek, tak škody, které s ním můžete způsobit, jsou mnohonásobně vyšší než v případě, že pouze sedíte v kanceláři a pracujete s počítačem… Škody způsobené v souvislosti s řízením dopravního prostředku jdou obvykle do milionů.
Navíc jsou povolování, kde zaměstnavatel přímo vyžaduje pojištění, aby byly kryty případné ztráty, pokud by došlo k pojistné události.
Každopádně poškození věcí nesmí být úmyslné či z nedbalosti, musí k němu dojít neúmyslně.


Zaměstnavatel má právo od vás, podle zákona, požadovat až čtyři a půl násobek platu. Takže snadnou matematikou zjistíte, že pokud berete měsíčně např. 25.000Kč, může se dožadovat až 112.500Kč. To je značná částka, kterou si obvykle jen tak nevyčarujete a jistě by značně zatížila váš osobní rozpočet. Naproti tomu pojistka na blbost by právě v tomto případě stála:

  •  670Kč ročně v případě, že máte profesi v níž nepoužíváte auto
  • 1.722Kč ročně, pokud při své práci občas užíváte auto
  • 4.108Kč ročně, pokud jste řidič z povolání…
Další přesné částky dokážete zjistit, když si vyzkoušíte naši nezávaznou kalkulačku

V každém případě je součástí pojištění odpovědnosti i spoluúčast. Ta je buď vyjádřena procenty a nebo minimální částkou. A zde platí pravidlo, že čím vyšší spoluúčast tím nižší cena pojistného a naopak. 

V případě rizikovějšího povolání tedy rozhodně doporučujeme zvolit dražší variantu a nižší spoluúčastí. 

Protože např. v případě krytí 200.000Kč u řidičů z povolání (to je plat cca 44.500Kč) by vás mohla spoluúčast přijít až na 50.000Kč (25%) a naopak při nejnižší možné spoluúčasti by se jednalo o 10% tedy 20.000Kč.
U profesí bez řízení a nebo řídíte-li služební auto občas, se vyjadřuje spoluúčast konkrétní částkou např. spoluúčast 1000Kč, 5000Kč atd. a nebo též procenty.
Profese bez řízení jsou vyjádřeny pouze konkrétní částkou spoluúčasti od 1000 do 5000Kč.


Nebojte se vyzkoušet si naši nezávaznou kalkulačku a snadno zjistíte, na kolik by vás případně
pojištění odpovědnosti vyšlo.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.