Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Vaše dovolená – ráj pro zloděje

Dle různých statistik zloděj otevře průměrně zabezpečený byt do pěti minut. Chránit se tak lze prevencí a zvýšenou opatrností při opuštění Vaší domácnosti.

Také je vhodné mít pojištění pro případ krádeže.

Ve vyšších variantách pojištění nebo jako připojištění pak je k dispozici:

  • zkrat, přepětí, podpětí
  • úniky vody, vodovodní škody, poškození nádrží a kotlů, potrubí
  • rozbití skel
  • povodeň a záplava (v některých povodňových pásmech však toto pojištění uzavřít nejde)
  • krádež vloupáním, loupež, vandalismus, sprejerství
  • zatečení atmosférických srážek
  • tíha sněhy a námrazy
  • poškození zateplené fasády ptáky, hlodavci a hmyzem
  • a další

 

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/nemovitost/srovnani“]On-line nezávazná kalkulačka pojištění proti zlodějům[/button]

 

Nejčastěji se zloděj do rodinných domů a přízemních bytů, bytů ve vyšších patrech s balkony a terasami dostane přes okno, francouzské okno nebo prosklené dveře. Naopak ve vícepatrových bytových domech bez balkonů chodí zloději před vchodové dveře.

  1. Nedávejte najevo, že domov je opuštěnýNechte si vybírat poštovní schránku. Nezveřejňujte termíny své nepřítomnosti, nesdílejte na sociálních sítích fotky a zážitky z dovolené. Nenechávejte zatažené závěsy nebo žaluzie.
  2. Udržujte dobré sousedské vztahySpolehlivý soused může na Váš objekt dohlédnout v nepřítomnosti, případně se Vám ozvat, nebude-li se mu něco zdát. Nebo požádejte někoho z rodiny, aby k Vám docházel.
  3.  Myslete na bezpečnostní opatřeníO detailech způsobu zabezpečení ale nikomu nevykládejte. Vyzkoušejte správnou funkci bezpečnostních zařízení domu nebo bytu pečlivě před odjezdem.
  4. Nenechávejte vybavení na zahraděPřed odjezdem řádně zabezpečte všechno, co by mohlo zloději pomoci – žebříky, lana apod. Nenechávejte na zahradě ani další běžné vybavení, jako jsou grily, trampolínky, sekačky, hadice apod. Ty jsou často terčem náhodných zlodějů, kteří potřebují nárazově peníze a snaží se zpeněžit kradené věci, například narkomani.
  5. Řádně zabezpečte cennosti a pořiďte si fotodokumentaci, pro případ, že již budete řešit pojistnou událostPřed odjezdem zabezpečte cennosti a doklady. Uložte je v bezpečném trezoru nebo v bankovní schránce. Udělejte si seznam všech hodnotných věcí, pořiďte si jejich fotodokumentaci, zaznamenejte výrobní čísla, shromážděte záruční listy a doklady o pořízení (odděleně od předmětů).

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 6 let, 8 měsíci.
Odpověď na téma: Vaše dovolená ráj – pro zloděje
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.