Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Spoléhat na pojištění bytového domu, nebo raději myslet na svůj byt?

Majitelé bytů by se měli intenzivněji zajímat o fakt, jakým způsobem je pojištěn jejich dům

Podle údajů Slavia pojišťovny nevěnují rozsahu a limitům pojištění svého domu dostatečnou pozornost. Odpovědnost za správné nastavení pojistky většinou zcela nechávají na správci domu nebo výboru SVJ, aniž by měli kontrolu nad parametry pojištění. Přitom je velice důležité, aby v rámci pojištění bytového domu byla ošetřena všechna rizika, která ho mohou ohrozit, a aby byly nastaveny optimální limity.

Pojištění dům chrání před celou škálou nebezpečí, živelními riziky jako požár, vichřice, úder blesku, krupobití, pád stromu. Dále je možné dům zajistit proti vodovodním škodám, zlodějům a vandalům, poničení fasády živočichy nebo dalším rizikům.

Rizika se podhodnocují zejména v případě živelních nebezpečí, jako jsou vichřice nebo tíha sněhu. Často překvapí také výše škod, které dokáží napáchat zloději a vandalové. Z domů mizí nejen vnitřní vybavení, ale také venkovní stavební součásti, jako jsou okapy nebo dokonce střešní krytina. A pravidelně dochází k poničení vchodových dveří při vnikání zlodějů do domů.

Dalším nešvarem je, že pojistné smlouvy jsou v platnosti mnoho let bez toho, aby byly aktualizovány. Nepodchytí tak zhodnocení domu, ke kterému došlo například rekonstrukcí společných prostor nebo úpravami dalších částí domu.

V takových případech, pokud dojde k poničení budovy např. požárem, prostředky zaplacené z pojistky nestačí na uvedení domu do původního stavu a majitelé bytů musejí další finance zajistit z vlastních úspor. Dům by měl být ideálně pojištěn na částku, která umožní v případě jeho kompletního zničení postavit nový objekt ve stejném standardu.

Jak máte starou pojistku vy ?

Vyzkoušejte si nezávaznou online kalkulačku, uvidíte jaké varianty a ceny pojištění jsou aktuální dnes.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/nemovitost/srovnani“]On-line kalkulace pojištění bytu/domu a domácnosti[/button]

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Suli a poslední změna proběhla 1 rokem, 5 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #107709 Odpovědět
      JanKopi
      Host

      Zdravím měl bych otázku jak je to u nových bytů s pojištěním když ten byt odkoupim tak si jej musím pojistit sám na vlastní náklady a nebo už je pojištěný od majitelů těchto projektu. Díky za info l.

    • #107755 Odpovědět
      Petr Šťastný
      Správce

      Majetek si pojišťuje obvykle vlastník, tedy vy. Developer vám možná nějaké pojištění jen zprostředkuje,

    • #203743 Odpovědět
      Suli
      Host

      Zdravím,

      jak často doporučujete aktualizovat smlouvu?

      Děkuji.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
Odpověď na téma: Spoléhat na pojištění bytového domu, nebo raději myslet na svůj byt?
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.