Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Češi s pojištěním domácnosti řeší nejčastěji únik vody

Nejčastější příčinou majetkových škod v domácnostech, kterou řešila téměř polovina Čechů s pojištěním domácnosti, je únik vody. Druhou obvyklou příčinou je vloupání. A přestože nepříjemnosti způsobené požárem figurují na chvostu pojistných událostí, právě z požárů panují mezi Čechy největší obavy.

Další žebříček pojistných událostí

  • vytopená domácnost je nejtypičtější majetková škoda, kterou někdy řešilo 46 % Čechů
  • vloupání řešilo 29 % obyvatelstva
  • poškození majetku způsobené krupobitím 9 %
  • škody způsobené vandalismem 6 %
  • vichřicí 6 %
  • mrazem 6 %
  • majetkové škody zapříčiněné povodněmi nebo záplavami 4 %
  • nejmenší zastoupení mají škody způsobené požárem 3 %

I přesto, že se nejedná o nejčastější typ škod, obávají se Češi požáru nejvíce (37 %). Je to logické, pokud k požáru dojde, následky mohou být katastrofální.

Na druhé místo se řadí obavy z vloupání. 33 % dotázaných Čechů se obává vloupání a odcizení majetku. Strach z vloupání a odcizení majetku je nejsilnější v Praze, kde se vloupání obává 47 % Pražanů. Nejmenší obavy panují u obyvatel Královéhradeckého kraje, kde z vloupání má strach pouhá pětina lidí. Vloupání se v mnohem vyšší míře obávají mladí lidé. Obava z vloupání je obecně nižší v malých obcích, než ve velkých městech, kde existuje větší pravděpodobnost vloupání. V malých obcích do 1 000 obyvatel se vloupání obává pětina respondentů, zatímco ve velkých městech nad 100 000 se vloupání a odcizení majetku obává 43 % respondentů.

Ve výčtu obav se objevuje i strach z působení přírodních živlů. Živelních škod se obává 27 % Čechů. Nejvíce v Královéhradeckém kraji, kde se živelních škod obává 44 % obyvatel. Přírodních živlů se naopak nejméně obávají Pražané, pouze ve 14 %. Nakonec, pouhá 3 procenta lidí mají strach z vandalismu.

Uvedla AXA pojišťovna

 

Pojištění domácnosti si můžete sjednat online zde:

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/nemovitost/srovnani“]On-line kalkulace pojištění domácnosti[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 7 měsíci.
Odpověď na téma: Češi s pojištěním domácnosti řeší nejčastěji únik vody
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.