Pojistné podvody za pololetí letošního roku

Allianz pojišťovna

  • pojistné podvody za 158 milionů korun
  • v meziročním srovnání letos číslo narostlo o 29 milionů

Česká pojišťovna

  • pojistné podvody za 282,4 milionů korun.
  • ve srovnání se stejným obdobím minulého roku se jedná o nárůst ve výši více než 18 milionů korun

Generali pojišťovna

  •  pojistné podvody za téměř 27 milionů korun
  • meziročně objem odhalených podvodů stoupl o takřka 4 miliony korun

 

Žena nahlásila v rámci úrazového pojištění poranění levého zápěstí. Za tento úraz jí byla vyplacena částka přesahující 22 tisíc korun. O tři měsíce později nahlásila novou pojistnou událost. Tentokrát vymknutý kotník, za který jí bylo poskytnuto pojistné plnění ve výši 32 tisíc korun. V průběhu šetření vyšlo najevo, že v obou případech žena uvedla nepravdivé údaje. Soud ji potrestal náhradou škody v plné výši.

Mladík nahlásil České pojišťovně autonehodu, kterou zavinila černá kočka, magické a pověrami opředené zvíře. Při podvečerní cestě ze zaměstnání mu černá kočka nečekaně vběhla pod kola jeho SUV. Mladý muž se lekl, strhl volant a kolem vjel do propadlé kanálové vpusti. Následkem nárazu došlo k poškození nejen kola, ale také tlumiče a nápravy. Náraz byl tak silný, že došlo i k prasknutí čelního skla. Zkrátka černá kočka přes cestu opravdu znamená smůlu, v tomto případě za několik desítek tisíc korun. Pracovníkům pojišťovny se zdála výpověď řidiče podezřelá. Na nehodu se tedy „podívali“ blíže. Po prohlídce místa nehody a analýze nehodového děje ve speciálním programu učinili závěr, že k nehodě nemohlo popsaným způsobem dojít. To potvrdil i soudní znalec. Při konfrontaci se zjištěnými skutečnostmi se mladý řidič přiznal, že si autonehodu vymyslel. Automobil si totiž vypůjčil od svého otce a chtěl kamarádům ukázat, co ta „jejich kára umí“. Jeho rychlá jízda na poli plném hlubokých výmolů si samozřejmě vybrala svou daň v podobě poškození vozu. A aby nemusel doma přiznat svou hloupost, vymyslel si pohádku o černé kočce.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Pojištění.cz a poslední změna proběhla 7 let, 8 měsíci.
Odpověď na téma: Pojistné podvody za pololetí letošního roku
Informace o uživateli:




Aktuality a informace