Dvě třetiny Čechů mají zkušenost s rakovinou

Podle statistik je rakovina dlouhodobě druhou nejčastější příčinou úmrtí v České republice. Patří tak mezi velmi vážná život ohrožující onemocnění.

Díky moderní léčbě je její léčení v posledních letech čím dál úspěšnější. Podle České onkologické společnosti se z onkologického onemocnění u nás vyléčí asi polovina nemocných. „Právě pro tyto případy by se lidé měli jistit kvalitně nastaveným životním pojištěním, které jim pomůže nahradit případný výpadek příjmu kvůli léčení. Pojištění velmi vážných onemocnění se proto řadí k těm nejdůležitějším. Pojištění se pak mohou v klidu a bez starostí o finance soustředit na své zdraví a léčit se,“ upozorňuje Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny.

Dle výsledků průzkumu společnosti STEM/MARK pro Pojišťovnu České spořitelny se nejčastěji lidé setkali s rakovinou prsu (33 procent), rakovinou zažívacího traktu a rakovinou žlučníku (32 procent), rakovinou plic (31 procent) a rakovinou pohlavních orgánů (29 procent).

Z rakoviny mají větší obavy ženy, bojí se jí 80 procent z nich. Ženy se nejvíce obávají rakoviny prsu a nádorů na mozku. Muži zase mají nejčastěji strach z rakoviny zažívacího traktu a rakoviny plic.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel Ilona a poslední změna proběhla 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
Odpověď na téma: Dvě třetiny Čechů mají zkušenost s rakovinou
Informace o uživateli:




Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »