Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Ty správné důvody, proč nepodcenit pojištění nemovitosti

Každý vlastník nemovitosti, by měl mít svoji nemovitost pojištěnou. Přinášíme vám ty nejzásadnější důvody, proč by tomu tak mělo být.

Ochrana majetku


Pojištění nemovitosti vám poskytuje ochranu proti nečekaným událostem, jako jsou přírodní katastrofy, požáry, vodní škody, krádeže či vandalismus a další. Pokud se taková událost stane, pojištění vám pomůže pokrýt náklady na opravu nebo nahrazení ztraceného majetku.

Ochrana před finanční ztrátou


Pokud se váš domov stane neobyvatelným kvůli nečekané události, pojištění vám může poskytnout náhradu za náklady na ubytování jinde.

Klid a bezpečnost


Pojištění vám poskytuje klid a bezpečí. V případě nečekaných událostí budete mít díky němu finanční ochranu. To může snížit stres a obavy, které mohou být spojené s vlastnictvím nemovitosti.

Hypotéka = zákon


Máte-li hypotéku na své nemovitosti, většinou je požadováno, abyste ji měli pojištěnou. Pokud dojde k pojistné události, pojištění může pokrýt náklady na opravu nebo nahrazení ztracených věcí. Dále pokud například majitel nemovitosti nedokáže splácet hypotéku, může být nemovitost zabavena a prodána. Ale je-li nemovitost pojištěna, věřitel může být chráněn proti ztrátám způsobeným poškozením nebo ztrátou nemovitosti. Navíc některé banky a věřitelé mohou vyžadovat pojištění nemovitosti jako podmínku pro poskytnutí hypotéky. Stejně tak některé druhy nemovitostí mohou mít povinné pojištění.

Celkově lze důvody pojištění nemovitosti shrnout následovně. Pojištění je důležité, protože chrání váš majetek, jeho hodnota je jistě nemalá a zabezpečí vás proti finanční ztrátě v případě nečekaných pojistných událostí.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.