Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Pozdrav z Ghany

Výlet do Ghany nebyl úplně výlet v pravém slova smyslu. Šlo o práci dobrovolníků, pomoc v nemocnici. Na dobrovolnický program jsme se přihlásily s kamarádkou a než vůbec došlo na samotnou cestu, absolvovaly jsme sérii očkování, které je povinné, jinak se ani vycestovat nedá. Dokonce si musíte nechat vystavit speciální mezinárodní očkovací průkaz. A pak také potřebujete vízum.

 

Očkování nezbytné právě pro tuto africkou zemi je proti žluté zimnici, choleře a tyfu. Doporučeným očkováním jsou pak „žloutenky“ a také vzteklina. Suma sumárum něco přes 5 tisíc korun pouze za povinná očkování a potom ještě antimalarika na předpis, co začnete zobat den před odletem a pak denně jednu pilulku po celou dobu pobytu tam a ještě celý týden pak po návratu domů.

Cesta do Ghany nemá z ČR žádný přímý spoj a ani z okolních zemí nic takového v současnosti neexistuje, takže je třeba to vzít před Dubai. Autobusem jsme si dojely do Vídně a odsud jsme odlétaly. Mezipřistání na cestě tam bylo velmi krátké a jen tak tak jsme stihly navazující spoj. Na cestě zpátky jsme měly v Dubaji čekací dobu celých 10 hodin a to bylo víc než únavné, ale podařilo se nám chvilku spát 😉

 

Do Ghany jsme letěly přímo do hlavního města Accra a tady jsme pomáhaly v jedné místní nemocnici. Denně od rána do cca 14 hodin jsme byly v nemocnici a odpoledne jsme si chodily hrát a povídat se sirotky do jedné organizace, která se o ně starala.

V nemocni jsme mimo jiné pomáhaly např. se zapisováním příchozích pacientů. A jedna zajímavost: ptáte se nejenom na jména pacientů, datum narození a s čím vlastně přišli, ale také na náboženské vyznání. Berou to zde jako nedílnou součást osobnosti a bez toho by člověk asi ani nemohl být ošetřen.

 

Dobrovolnická práce pro nás byla hlavně o nových zkušenostech s jinou kulturou: Nejenom, že jsme to vykonávaly bez nároku na odměnu, ale i letenky a ubytování si každý musel platit ze svého. Ale rozhodně tato zkušenost stála za to, alespoň z toho pohledu, že jsme měly možnost Ghanu navštívit. Místní lidé jsou neuvěřitelně srdeční, takže nakonec člověk ani neřeší velmi špatné hygienické podmínky nebo neexistující silnice (spíše polní cesty). Celý pobyt jsme si skvěle užily. A dokonce jsme o jednom víkendu měly možnost navštívit ostrov, kde jsme bydlely opravdu v chýších, jaké si člověk představí, když se řekne Afrika…

Děkujeme za komentář „Na podobnou cestu je více než dobré si sjednat cestovní pojištění s co nejlepším krytím. My jsme využily nabídku www.pojisteni.cz. Pestrá nabídka cestovního pojištění je zde nabízena velmi přehledně a srozumitelně.“

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.