Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Jsme partnerem týmu Big Game WEDOS – Chorvatsko

Již od roku 2019 jsme hrdým partnerem výprav českého týmu Big Game WEDOS. 

Pojištění na výpravy zajišťujeme včetně sportovních aktivit, sjednání 100% online vyhovuje celému týmu, vzhledem k rychlému plánování výprav, je možné sjednat i na cestě v mobilu. 

 

Věděli jste, že v Chorvatsku žijí tuňáci ?

Mnoho turistů si v Chorvatsku představuje malé ryby, které vidí u pobřeží, nebo na reklamních fotografiích a to většinou na jídelním lístku. V Chorvatsku jsou místa, kde se dají chytnout i trofejní tuňáci nad 200kg. Žijí zde mečouni nad 300kg a spousty krásných obrovských ryb.

Výpravy našeho partnera směrují za trofejním úlovkem, největší tuňáci, mečouni jsou ovšem na lov na prut jen těžko zdolatelní. Výbava tak musí být opravdu kvalitní, pro rybáře srozumitelné – vlasec 1,0 mm v délce minimálně 1000 m, nejlepší fluorokarbon 0,90 mm na návazce, multiplikátory minimálně Shimano Tiagra 80W, pruty s kladkou na každém očku. To je malé shrnutí jen zlomku potřebného vybavení. Aby jste mohli lovit tuňáky, musíte mít potřebné povolení úřadů, nestačí mít jen povolenku na lov. Omezení lovu je smysluplné, pak jsou ještě v moři vidět tyto krásné ryby, doufejme, že to bude i v budoucnu.

Tuňák nad 200kg dokáže při záběru táhnout menší jachtu (7-9 m) i půl kilometru, než vůbec připustí, že by jste ho mohli na udici přitáhnout. Tuňák dosahuje běžně délky až 2,5 metru při trofejní váze i více jak 400 kg, dokáže plavat rychlostí až 90km/h.


Výprava č. 13 dne 5-6. září 2022 byla velmi zajímavá a proto se podělíme o krásná videa. 

Záběry tuňáků jak loví sardinky. 

Týmová práce tuňáků v lovu sardinek je úžasná, postupně se střídají a vplouvají do hejna, kde se krmí. 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.