Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Rychlý výlet do Helsinek

Do Finska jsem se vydala poprvé. Bylo to na pozvání kamarádky, která právě maturovala. Tak proč si neudělat krátký výlet?

Začátkem června jsem letěla na prodloužený víkend do Finska, abych společně s mojí kamarádkou, její rodinou a jejími spolužáky oslavili maturitu.

V pátek jsem odletěla z Prahy a pohodlně jsem byla během 2 hodin v Helsinkách. Kamarádka žije přímo v hlavním městě, takže žádné další přesuny nebyly nutné. Let proběhl v klidu, bez roušek nebo respirátorů. Ani na letišti pří nástupu a výstupu se nikdo nezajímal, jak jsem na tom s očkováním (mimochodem…, mám tři dávky). Takže covid už přestává být populární.

Helsinky jsou moc hezké město, určitě tu nejsem naposledy. Ceny bohužel všude o dost vyšší než na co jsme zvyklí z domova nebo okolních zemí. Spíš něco jako Anglie.

Věděli jste, že ve Finsku maturují všichni ve stejný den? Pro mně to bylo překvapení, ale vážně moc příjemné. Když jsme se totiž vydali večer slavit do města, slavili doslova všichni. Každý maturant má na hlavě takovou jako by námořní čepičku, takže se díky tomu dobře identifikují. 

Úplně cizí studenti si vzájemně blahopřáli, byla to úžasná atmosféra. Na jednom kopci pak byla obrovská párty (nic nepovoleného, dokonce i mobilní záchody byly k dispozici). Míchaly se zde koktejly, hrála hudba a slavilo se. 

Další zajímavostí je, že zde od osmé hodiny večerní neseženete alkohol. V obchodě vám ho nikdo neprodá. A je jedno, kolik je vám let. Každopádně na skvělé atmosféře plné jásajících lidí to nic nezměnilo a bude to patřit mezi moje milé vzpomínky.

Na výlety do zahraničí přibalte s sebou cestovní pojištění

Pokud cestujete po  Čechách – zde je možnost využít i cestovní pojištění po ČR

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.