Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Chorvatsko aktuálně, nevěřte některým „fake news“ od novinářů

Chorvatsko? Na medúzy zapomeňte!

„Kdo platí novinářům za bludy o medúzách v moři, neférových pumpařích a špatném stravování v Chorvatsku, to by mne vážně zajímalo…“

Jezdím sem už pětadvacet let. Za tu dobu se mnohé změnilo, ale neřekla bych, že k horšímu. Spíše naopak.

Nejhorší část cesty kdysi bývala klikatými cestičkami chorvatských hor. Momentálně je nejhorší úsek cesty ten doma, v Česku… Než se dokodrcám na Dolní Dvořiště, je to dobrodrůžo. Pak už pár kilometrů za hranicemi s Rakouskem najíždím na dálnici, která vede až na jih k moři – bavíme se o Dalmácii a mám na mysli třeba Zadar, Šibenik nebo Split.

Celý první červencový týden jsme trávili s partou na moři. A to doslova a do písmene, protože jsme si půjčili plachetnici a brázdili jsme Jadran, jak to šlo. Mimochodem měli jsme cestovní pojištění pro plavbu na moři. Najezdili jsme okolo 400km kolem chorvatského pobřeží a světe div se, nenarazili jsme na žádné medúzy. Prostě ty invazivní mrchy, co mají ničit klid a příjemné koupání našincovo, se někam schovaly… Takže jestli stále váháte, zda do Chorvatska kvůli medúzám jet nebo ne, klidně se na obavy vykašlete. A pokud doufáte, že tady na nějakou medúzu narazíte, tak třeba ano, budete-li mít velké štěstí. Ale nespoléhejte na to 😉

Za dobu našeho brázdění Jadranu jsme několikrát navštívili pevninu, abychom si dopřáli něco k snědku a otestovali ty podvodníky, o kolik, že nás to ošidí… Opět bez úspěchu. Stejně jako nula medúz se konalo celkem nula pokusů (s šesti návštěv různých restaurací) nás okrást. Naopak musím říct, že třeba grilované ryby byly vždy čerstvé a perfektní chuti. Jejich vyhlášená blitva (brambory se špenátem) také excelentní a mušle nebo olihně na grilu prostě  neměly chybu.

Jo a jak že to bylo po cestě zpět s tankováním?  Protože jsme měli auto naložené různými věcmi na loď pro celou rodinu, už nezbylo místo na kanystry starého dobrého benzínu z Čech… Takže jsme potupně museli, chtě nechtě dojet při odjezdu z Chorvatska na jejich benzínku dotankovat nádrž. Jasně, že jsme byli opět ve stresu, o kolik, že nás „okradou“. Pro jistotu jsme měli v ruce kalkulačku, kdyby to jejich počítadlo mělo nekalé úmysly. No, ale zase nic, co by stálo za řeč… Kyblík s vodou pro omytí mušinců z předních světel byl k dispozici a za použití houby se stěrkou se neplatilo (ostatně jako nikde jinde). Na kase nám naúčtovali opravdu to, co jsme si natankovali a to samé nám i strhli z karty – si piště, že jsme to hned ověřovali (jeden nikdy neví, že? 😉 ).

Takže tak… Chorvatsko je parádní země plná srdečných lidí, co se na turisty těší a to ne proto, aby je škubali, ale prostě proto, že je turistika živí. Mají jen pár měsíců v roce a věřte, že se snaží, aby se nám tady líbilo a abychom se sem rádi vraceli.

Na cestu do Chorvatska je opravdu velmi vhodné mít cestovní pojištění, u nás máte srovnání produktů od pojišťoven za skvělé ceny, ceny ukážeme reálné, nemusíte se bát nějakých praktik zobrazování neskutečných cen, co u nás vidíte to si můžete sjednat, nemusíte nikam volat, nikdo vás nebude otravovat po telefonu, prostě tak jak by mělo vypadat opravdové sjednání pojištění 100% online. Přečtěte si naše hodnocení od našich klientů – zákaznické hodnocení POJISTENI.cz

Případně i úrazové pojištění (bolestné vyplacené od pojišťovny v případě úrazu, vám může alespoň trochu ulevit od „bolesti“ a každá korunka se hodí, když musíte doma ležet, nebo chodit o berlích)

 

Jo a už jste slyšeli tu o tom, že párek v rohlíku je na Lipně za pakatel? Taky dobrá pohádka. Udělejte si tam výlet na týden, stát vás to bude jako dovča u moře s tím rozdílem, že Lipno prostě moře není… Krásné prázdniny všem 🙂 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.