Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Pozdrav z Malty

Výlet lodí kamkoliv po světě, je prostě paráda. Pokud je loď dostatečně veliká, vlny minimální a
posádka milá. Vlastní zkušenost je nepřenositelná, ale zkusím se o ní podělit.

Obří loď společnosti MSC jsme využili na plavbu z Janova po dalších zajímavých přístavních
městech Evropy. A mimo jiné jsme dojeli i na ostrov Malta do hlavního města Valletta.


Věděli jste, že Malta je nejmenším ostrovem EU? Zato je ale čtvrtou nejhustěji zalidněnou zemí na světě. Má pouhých 316km2, žije zde cca půl milionu obyvatel a ti jsou velmi silně křesťansky založení, proto na tomto malém území najdete přes 360 kostelů – takže pokud byste hodlali navštívit každý den jeden z kostelů, budete na tomto ostrově trávit celičký rok. Oproti tomu například muslimská mešita je na ostrově pouze jedna.

Maltština je komě angličtiny úředním jazykem a jak jsme se od místní průvodkyně dozvěděli, jde o směs italštiny a arabštiny. Podle průvodkyně je na dovolenou na Maltě nejvhodnějším obdobím květen a září s říjnem. Od června do srpna zde panuje velmi silné horko. Naopak například v dubnu je zde opravdu silný vítr. Nicméně konec března byl na procházku parádní.

Velkou zajímavostí je, že Malta má minimální zásoby sladké vody. Patří mezi nejchudší země na vodu na planetě. Voda je zde tedy velmi drahá a vzácná. Přesto zde dokážou pěstovat a vyvážet zeleninu i ovoce do celé Evropy.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.