Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Pozdrav ze Sicílie

Palermo

Většině z nás se po vyslovení města Palerma vybaví sicilská mafie. Ovšem pokud jste cestovatelé, určitě si návštěvu tohoto nádherného historického města nenechte ujít.

Palermo je hlavním městem Sicílie, leží v severní části ostrova a jedná se o přístavní město plné krásných starobylých budov. K vidění jsou zde mnohé stavební styly od antických po barokní (je zde velké množství krásných barokních budov), ale je zde velmi vidět i orientální vliv a to z dob, kdy ostrov dobili Arabové.

Na prohlídku města bylo vyhrazeno, v rámci návštěvy města lodí, pouze několik hodin. Celkem jsme nachodili asi 13 kilometrů a průvodkyně nás vzala například k nejznámější katedrále ve městě. Jedná se o katedrálu Nanebevzetí Panny Marie, která stojí na Piazza della Cattedrale. Je to překrásná stavba ve směsi několika různých slohů a stojí rozhodně za návštěvu, protože se jedná i mimořádně zajímavou stavbu a to jak zvenčí tak i zevnitř. Všechny uličky v centru vás budou bavit, protože historie z nich dýchá doslova na každém kroku.

Cestování a poznávání jiných zemí, kultur či staveb nám rozšiřuje obzory. Přibližuje nám historii ve všech jejích podobách. Pokud tedy neprahnete pouze po odpočinku na pláži (kdekoliv, hlavně se o nic nestarat a jen se slunit a relaxovat), pak určitě navštivte i Sicílii. Bude to pro vás skvělý zážitek.

A na každý výlet se nezapomeňte pojistit, pro váš větší klid 😉

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.