Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Výlet do Rakouska na víkend

Na prodloužený víkend jsme vyrazili do rakouského městečka St. Wolfgang, které je na břehu jezera Wolfangsee a nachází se v Horním Rakousku nedaleko Salzburgu.

Před odjezdem jsme absolvovali testování na Covid-19 a s certifikátem o negativním výsledku (někdo papírově, jiný v appce „Tečka“) jsme se vydali na cestu. Hranice jsme přejížděli v Dolním Dvořišti a zde žádná kontrola, ani na české ani na rakouské straně celnice, neprobíhala.

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ S KRYTÍM COVID-19

Zhruba v polovině cesty jsme se zastavili na oběd (gulášová polévka a houska) v restauraci Landzeit a zde hned u vstupu po nás byl požadován doklad do bezinfekčnosti a nebo o očkování v rámci opatření proti šíření Covidu. Kdo měl papír, předložil ho a obsluha studovala opravdu poctivě datum platnosti. To samé platilo i v případě předložení mobilu s aplikací. Roušky pak měla pouze obsluha, hosté už se mohli po restauraci volně pohybovat bez ní.

Když jsme dorazili do městečka, tak i v ubytovacím zařízení po nás chtěli doklad o testech na Covid a nebo doklad o očkování, a to samé pak platilo i při vstupu do restaurací. Pouze kavárna a cukrárna po nás nechtěla nic.

Malebné podhorské místo je v kouzelném prostředí strmých skal na břehu nádherného čistého tyrkysového jezera. Je zde opravdu mnoho možností, jak si ukrátit dlouhou chvíli. Od obyčejných procházek po okolí, přes projížďku parníčkem po jezeře až třeba po využití tzv. místní zubačky, což je starodávný vláček na nejstrmější ozubnicové kolejnici v Rakousku, který vás vyveze na vrcholek hory Schafberg. A funguje zde bezmála 130 let.

Od hranic na Dolním Dvořišti je to do St. Wolfgan 180km (přes Linz, po dálnici – zde je nutná dálniční známka). Na případný výlet, který rozhodně bude stát za to, si přibalte také cestovní pojištění, které nabízíme včetně krytí nemoci Covid-19.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.