Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Tornádo na Moravě – reakce pojišťoven

Ihned po tragédii jsme oslovili naše smluvní pojišťovny, abychom zjistili, jak se k tornádu v moravských obcích staví a jak budou tuto katastrofickou situaci řešit. Přece jen jde o něco mimořádného, co doposud žádná z pojišťoven nikdy řešit nemusela.

Proto pro nás bylo velkým překvapením, když se nám jednotlivé pojišťovny vyjádřili s velmi aktivním a vstřícným postupem. Další pojišťovny v naší nabídce vydávají tiskové zprávy na svých webových stránkách.

Škody způsobené tímto živlem samozřejmě hradíme (viz VPP). Naše pojišťovna okamžitě reagovala, aktivně kontaktovala klienty v okolí postižených míst, aby zjistila, zda byli postiženi a případně jim poradila a pomohla s řešením škody.

ERGO pojišťovna

Škody jsou hrazeny. Na našem webu je nyní zveřejněno info ohledně doporučení pro klienty UNIQA postižené vichřicí/tornádem na jižní Moravě, zároveň bylo zveřejněno na FCB.

Evidujeme celkem 1340 škod v úhrnné odhadované hodnotě 211 milionů korun. Jde o události z noci čtvrtek/brzy ráno pátek minulý týden. Nejen tornádo na jihu Moravy, ale i jiné škody po republice.

V oblasti zasažené tornádem má UNIQA nahlášeno už cca 40 škod s hodnotou v milionech korun a stovky pod touto hodnotou. Stále dominuje jedna firemní škoda v Hodoníně s odhadem škody několika desítek milionů korun.

Pojišťovna UNIQA

Tornádo je zahrnuto v živelním pojištění a klienti mohou uplatňovat pojistné události.

Slavia pojišťovna

Partnerské pojišťovny POJISTENI.cz

Jak je vidět, pojišťovny jsou sami velmi činné v co nejrychlejším řešení škod, což je pro všechny postižené jistě dobrá zpráva. Zároveň motivace pro ty, co třeba ještě nemají pojištěnu svoji nemovitost a zatím měli to štěstí, že se jim podobné katastrofy vyhýbaly. 

Zkuste si porovnat ceny pojišťoven, pojištění pro svoji nemovitost – je to naprosto nezávazné + EXTRA slevový kupon s kodem MA15MORAVA zadávejte do políčka „slevový kupon“ u kalkulace:

 

Kod MA15MORAVA bude načten automaticky a poskytne vám slevu ihned, stačí kliknout.
Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.