Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Tip na výlet: Holandsko

Holandsko je země tulipánů, muzeí a větrných mlýnů. Je velkým vývozcem květin do celého světa. Nenechte si ujít tulipánová pole a největší květinový park v Evropě Keukenhof, zejména na jaře.

V Holandsku jsou tisíce míst, která stojí za to vidět

Za větrnými mlýny se vydejte do Kinderdijku, Ijsselmeer a Zaanse Schans. Navštivte ostrůvek Marken, ochutnejte místní speciality, projděte skanzenem a na loďce se přepravte do rybářského městečka Volendam. V Eindhovenu najdete nádhernou katedrálu Sv. Kateřiny, galerii moderního umění Van Abbemuseum, auta v DAF museu a historii fotbalu v PSV Eindhoven Museu. Pokud se vydáte o 8 000 Km dál, navštivte vesničku Nuenen, kde žil Vincent Van Gogh.

 

Co vidět v Antverpách a okolí

V Antverpách je úžasná katedrála Panny Marie s ukázkou brabantské gotiky. Zajděte do Rubensova domu, navštivte ZOO, největší muzeum belgické čokolády na světě, muzeum Mayera van den Bergha, Královské muzeum krásných umění, Muzeum Red Star Line či Muzeum diamantů. Kousek odtud leží městečka Lier, Mechelen i Turnhout s jedinečnou atmosférou. Ve Willebroeku je pevnost Breendonk. Navštivte impozantní středověký hrad Muiderslot za Amsterdamem a v Haarzuilens největší holandský hrad De Haar Castle, nejlépe během Slavnostní elfů. Za návštěvu stojí i Ammersoyen a Doorwerth, Duurstede nebo Loevestein.

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag i Naarden

V Amsterdamu je mnoho galerií a muzeí, jako je Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Dům Anny Frankové, Dům Rembrandta a NEMO Science Museum, restaurací i obchůdků. Projeďte se po amsterodamských kanálech, jděte do Red Light District a květinový trh. V létě zajeďte na pláž v městečku Zaandvort, asi hodinu autobusem. Pro milovníky moderní architektury je zde největšího evropský přístav Rotterdam. Za zhlédnutí stojí Markthal, most Erasmus, domky Kijk-Kubus, ZOO a vyhlídková věž Euromast.

Informace na cestu

Volání, SMS a data stojí v Holandsku stejně jako u nás, mimo EU pak dle ceníku.
Vystačíte si bez pasu s občanským průkazem i s dětmi. Pokud je jim méně než 15 let, vyjde vás na 50 korun. Vstupné se pohybuje mezi 150 až 250 eury, vstup do areálu 50 až 100 eur. Na většině míst zaplatíte kartou a najdete bankomat. Při platbě na terminálu buďte pozorní vůči službě „cash advance“, tedy výběru hotovosti, které vás může stát i několik stovek korun. Platba kartou se může prodražit i s nastavením terminálu na „Dynamic Currency Conversion“ – DCC, při zúčtování v českých korunách místo eur v nevýhodném kurzu.

Cestovní pojištění do Holandska

V Holandsku platí Evropský průkaz zdravotního pojištění jako ve všech zemích EU. Standardní pojištění vám ale nekryje všechny léčebné výlohy, ztrátu zavazadel nebo způsobenou škodu. Na tyto situace si uzavřete cestovní pojištění a pojištění odpovědnosti, které vás v žádné z uvedených situací nenechá na holičkách.
Cestovní pojištění si můžete jednoduše sjednat i online.

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.