Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Letecká repatriace stojí téměř vždy nad 2 miliony

Pro repatriaci se využívají:

  • sanitky
  • speciálně vybavené ambulantní vozy
  • pravidelné letecké linky
  • letecké speciály

Letecké speciály jsou samozřejmě nejdražší. Součástí je potřebný lékařský doprovod a další personál podle konkrétních okolností, a to i v případech, kdy se využije k návratu domů běžná letecká linka.

Letí-li klient se zdravotních problémů zpět do ČR běžnou linkou, zpravidla se z cestovního pojištění zakoupí extra sedadlo nebo dvě, případně business třída pro zajištění prostoru a pohodlí. Takové řešení se využívá hlavně u úrazů dolních končetin. Letadlo lze vybavit i tzv. stretcherem (zdravotním lehátkem upevněným na trojsedačku).

Pro klienta s vážnějším zraněním/onemocněním může letět i letecký speciál s lékařským vybavením a personálem, případně ještě extra upravený letecký speciál pro umožnění nástupu nepohyblivých osob, například po úrazu míchy. K dispozici jsou i speciální letouny pro pohyb v nízkých letových hladinách v zájmu zachování stálého tlaku v kabině. Tento typ repatriace je určen pro osoby s plicními potížemi, například při zápalu plic nebo po tonutí, kdy mají na plicích vodu.

Klientům pojišťovna po pojistné události také zajistí:

  • nezbytnou obsluhu na letišti
  • péči o jejich zavazadla
  • přímý převoz z letiště do nemocnice v ČR

Vzhledem ke zkušenostem, které s ním pojišťovny mají, doporučujeme nepodceňovat výši pojistné částky. Například UNIQA pojišťovna nabízí bezpečný limit pojistného plnění na tento účel ve výši 5 až 10 milionů korun. Klient by měl volit pojistnou částku podle destinace, kam se v zahraničí chystá, a podle lokální cenové hladiny.

Například na Slovensko lze sjednávat i nižší limit plnění, zatímco pro USA, asijské státy a Austrálii je pětimilionová částka více než vhodná. Také repatriace ze severských zemí v Evropě stojí v případě vypravení leteckého speciálu téměř vždy více než 2 miliony korun.

Krytí pro případ nutného speciálního transportu zraněné či nemocné osoby zpět do ČR je součástí pojištění léčebných výloh v rámci cestovního pojištění.

 

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]Nejrychlejší cesta k Vašemu cestovnímu pojištění online[/button]

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.