Spočítejte si cenu pojištění domény

Moderní doba bude vyžadovat nové druhy pojištění

robot

Pojištění odpovědnosti má budoucnost, bude však nutná modernizace

Ukazuje se, že hlavním tématem pro pojišťovny bude nabídka dobrého odpovědnostního krytí pro všechny moderní profese. A to i ve spojení se stále sílící ochranou osobních a citlivých dat, a také rostoucím právním povědomím, které vede poškozené k důslednému vymáhání nároků. Vedle toho, vzhledem ke stále zrychlujícímu se životu, potřebě stále něco nového vstřebávat a k donekonečna rostoucímu objemu informací, se bude hodit i krytí pro případ vyhoření nebo psychické následky dlouhodobého stresu v práci. To vše vytváří dodatečné impulsy pro sféru pojišťovnictví, kde ovšem nelze jako doposud snadno čerpat z prokázaných trendů a statistik. To komplikuje pojmenování konkrétních pojistných událostí, kvantifikaci jejich pravděpodobnosti a přiměřené stanovení pojistných částek i pojistného.

Pojištění odpovědnosti v zaměstnání a nové položky v profesích se budou postupně doplňovat, již nyní je možné si sjednat online pojištění odpovědnosti v zaměstnání i v případě dohody o provedení práce.

Přichází stále početnější zastoupení v nových profesích

  • digitální nomád
  • nanotechnolog
  • biotechnolog
  • systémový ekolog
  • designér implantátů
  • specialita na kybernetickou bezpečnost
  • youtuber
  • on-line učitel
  • expert na roboty
  • návrhář virtuální reality
  • opatrovník
  • chůva
  • domácí ošetřovatel

U řady z nich jde přitom o systémové odborníky v několika nebo i mnoha různých specializacích, které doposud fungovaly odděleně v různých povoláních, a daly se tudíž snáze separovat a popsat. Řada z nich ani nemá pevné pracoviště – buď putují, protože chtějí a práce jim to umožňuje, jako jsou digitální nomádi, popřípadě osoby pracující v režimu home office, nebo to jejich povolání přímo vyžaduje, například gastronovináři / food blogeři, ale také vysoce kvalifikovaní systémoví experti působící v rámci projektů na různých specializovaných pracovištích, často v různých zemích a na různých kontinentech.

Většina pojišťoven si uvědomuje, že se nesmí stát, aby se nabídka produktů míjela se zájmy zákazníků a byla modernizovaná včas. Velký vliv budou mít digitalizace a tzv. BigData. Řada doposud standardních procesů v pojišťovnách bude automatizována. I tam tedy dojde k obměně profesí. Úkoly pojistných matematiků budou odborně dále diferencované a specializované. A do toho se pojišťovnictví musí vyrovnat se stále sílící regulací a legislativními změnami. Tuto hrozbu ostatně zmiňují pojišťovny vedle nedostatečných inovací a kybernetické kriminality jako nejvážnější strašák pro další vývoj.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/kyber/srovnani“]On-line kalkulačka pojištění na kybernetické rizika[/button]

 

Čerpáno z tiskové zprávy od UNIQA pojišťovny

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

kyber bezpečnost

Pojištění internetových rizik

Přinášíme on-line sjednání nového pojištění internetových rizik, které vás ochrání před nástrahami on-line světa. Pojištění internetových rizik nabízí právní ochranu a finanční náhradu v případě

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.