Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Pojistné události z cestovního pojištění letošní sezony

Během letošní letní sezóny zahraničních dovolených od června do září nahlásili klienti UNIQA pojišťovně na 4.200 pojistných událostí z cestovního pojištění s celkovou odhadovanou částkou náhrad ve výši přes 32 miliónů korun.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]Nejrychlejší cesta k Vašemu cestovnímu pojištění[/button]

Léčebné výlohy

Převážně spáleniny od slunce, zažívací problémy, angíny, poranění od mořských ježků nebo medúz a alergické reakce. Mimo jiné postihlo naše klienty v cizině ale také 6 infarktů a jedna mrtvice. U těchto závažných diagnóz nicméně průměrné výdaje z pojištění v posledních letech klesají, protože v případě včasné lékařské péče je jejich léčba mnohem rychlejší a úspěšnější než v minulosti.

Pojištění stornopoplatků

Celkem 730 klientů, kteří neodjeli na zaplacenou dovolenou kvůli nemoci nebo úrazu. Několik zákazníků využilo i pojištění storna pro tzv. osobní důvody, kterými byly jednou rozvod, dvakrát ztráta zaměstnání a jednou onemocnění psa.

Nejzávažnější události letošního léta

Komplikovaná zlomenina nohy klientky v USA s odhadovaným plněním ve výši 5 milionů korun, vysokohorská nemoc turisty v Tádžikistánu s pojistným plněním více než milion korun, a také zaviněná nehoda naší klientky v Itálii, která na přechodu pro chodce srazila a těžce zranila místního občana. Z pojištění odpovědnosti zaplatí UNIQA postiženému bezmála 2 miliony korun.

Asistenční služba

Kontaktována v nesnázích ve více než 2.000 případech. U 80 případů repatriace byla vypravena speciální sanitka s lékařským doprovodem, třikrát byl využit letecký speciál vybavený pro transport těžce zraněných osob. Stalo se tak v případě naší klientky v Řecku, která si zlomila nohu. Na dovolené byla sama bez možnosti spolehnout se na pomoc blízkých. Také s ohledem na její věk přes 80 let a vzdálenost od domova bylo rozhodnuto o vyslání leteckého speciálu. Cena takové „letenky“ byla pro UNIQA 600.000 korun. Letadlo letělo extra i pro turistku na Sardinii, pod kterou se při túře v horách utrhlo podloží, a zřítila se dolů. Po stabilizaci stavu v místní nemocnici byl vypraven let do ČR, kde se dále podrobila operaci. Vyslání letadla přišlo na 350.000 korun.

Pojištění zavazadel

Stovka hlášení. Týkala se hlavně krádeží věcí našich turistů v hotelech nebo v zavazadlovém prostoru auta. Nejvíce kriminality tohoto druhu registruje UNIQA v Egyptě, Tunisku, v Turecku nebo v asijských zemích.

Lokality

Dominovaly události z přímořských letovisek (přes 50 %), nejčastěji v Chorvatsku, Řecku a Itálii. Oproti loňsku opět přibyly případy i v Turecku, Egyptě a v Tunisku. Bezmála 20 % nehod připadlo na horské a vysokohorské túry, přechody pohoří nebo treky. Nejvíce jich bylo na Slovensku a v západoevropských horách, ale přibyla hlášení škod i z Balkánu, konkrétně z Albánie a z Bosny a Hercegoviny. Závažné případy registrovala UNIQA letos v horách v Tádžikistánu a Kyrgistánu. Také ojediněle Kambodža nebo Indonésie.

 

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]On-line sjednání cestovního pojištění[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.