Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Úraz v Kambodži vyšel na 1,7 milionu

Vážné zdravotní komplikace vyjdou na statisíce

Vedle menších zdravotních komplikací docházelo u českých turistů ovšem také k vážným zraněním. Ta se kromě cyklistiky stávají při horolezectví, vysokohorské turistice, potápění nebo vodním lyžování. Způsobeny mohou být ale i během autonehody. Slavia pojišťovna řešila například pojistnou událost v Kambodži. Klient si při autonehodě zlomil obratel a následoval velmi komplikovaný převoz s fixací páteře. Kompletní náklady na ošetření se vyšplhaly na 1,7 milionu korun. Z dalších případů – utonutí klienta při potápění na Filipínách s náklady ve výši 475 000 korun, pád našeho klienta z motorky v Indonésii (270 000 korun) či infarkt, který klient dostal na Srí Lance (230 000 korun), uvádí zástupce Slavia pojišťovny.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]On-line kalkulace cestovního pojištění[/button]

Exotika i adrenalin stále láká

Kromě typicky letních lokací se Češi vydávají i za exotikou, kde kromě jedinečných zážitků vyhledávají i adrenalin. Existuje zvýšený zájem o exotické dovolené, týká se to ale primárně zimních a následně jarních měsíců. Čím dál oblíbenější je také aktivní dovolená. I u té platí, že lidé vyhledávají zejména nevšední destinace. Týká se to například Thajska, Srí Lanky, Filipín, Indie a Indonésie a dalších asijských zemí. Meziročně se zájem o pojištění do těchto zemí zvýšil.

Úpal, infekce i komplikované zlomeniny

Nejčastěji trpí Češi v zahraničí na zdravotní nepříjemnosti způsobené pobytem na slunci, na virózy, infekce, záněty uší, ale také střevní potíže. Další zranění se pak týkají tržných ran a zlomenin, které si turisté přivodí při sportu, zejména cyklistice. V takových případech je často nutný převoz do nemocnice, v menším množství případů i letecký transport. Nejvíce úrazů, které letos v rámci pojistných událostí řešila Slavia pojišťovna, bylo hlášeno z Chorvatska, Itálie, Rakouska, Thajska, USA a Egypta. Češi jsou důslednější nejenom při uzavírání cestovního pojištění při výletu do zahraničí, ale také při samotném nahlašování menších zdravotních obtížích, které dříve tolik neřešili.

Samotné zranění je velkým problémem, o to větším je, pokud klient nemá sjednané odpovídající cestovní pojištění. Stále se často setkáváme s tím, že se lidé vydávají na aktivní dovolenou s nevhodným cestovním pojištěním. Mnohdy si neuvědomí, že na úrazy v rámci aktivní dovolené se plnění některých cestovních smluv nemusí vztahovat. Vždy je tedy třeba pečlivě číst podmínky pojistné smlouvy a zvážit, jaké sporty chceme v zahraničí provozovat.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]Sjednání cestovního pojištění[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.