Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Pozor na podpojištěnou domácnost

Při sjednávání pojištění je třeba dávat pozor, abyste svůj domácí majetek správně ocenili a do smlouvy s pojišťovnou uvedli jeho reálnou hodnotu. Často dochází k případům podpojištění.

Průběžně je také nutné pojistné smlouvy aktualizovat. To platí zejména v případě, kdy si do domácnosti pořídíte předmět, který její hodnotu výrazně navýší. Může jít například o cenný obraz nebo elektroniku. V případě podpojištěné domácnosti riskujete krácení pojistného plnění. Smlouvu je vhodné aktualizovat rovněž po každé větší rekonstrukci. Výši pojistné částky doporučujeme upravit podle nové hodnoty majetku. V případě nečekané události tak budete mít dostatek finančních prostředků na opravu či znovu pořízení poškozených, zničených nebo odcizených věcí.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/nemovitost/srovnani“]On-line kalkulace pojištění bytu/domu a domácnosti[/button]

 

Tipy pro vás

  • Zamyslete se, kterými riziky jste nejvíce ohroženi, a pak ověřte, zda vaše pojištění tyto škody opravdu zahrnuje. Některá specifická rizika vyžadují sjednání připojištění a nemusí být zahrnuta v základní nabídce, a tak stačí vybrat příslušné připojištění (např. atmosférické srážky či povodeň).
  • Nejen rodinné domy, ale také opuštěné chaty a chalupy lákají zloděje, zejména nacházejí-li se na odlehlejších místech. Pojištění domácnosti je v tomto případě dobrou investicí, která vám umožní klidný spánek.
  • V rámci pojištění domácnosti je možné pojistit i věci v garáži nebo v kůlně.
  • Pojištění odpovědnosti nekryje pouze škody, které způsobil pojištěný, ale vztahuje se i na škody způsobené osobami žijícími s pojištěným ve společné domácnosti – manžel či manželka, děti, druh nebo družka apod.
  • Pokud dojde k havárii nebo jiné události kryté pojištěním, můžete kontaktovat asistenční služby, které vám pomohou problém vyřešit. Poradí jak postupovat, poskytnou kontakty na nejbližší řemeslníky a opraváře. Zkontrolujte, jaký stupeň asistence vaše pojištění nabízí, abyste věděli, jaké služby můžete v rámci pojištění bezplatně využít.
  • Cenu, kterou zaplatíte za pojištění domácnosti, ovlivňuje výše pojistné částky (hodnota pojišťovaných věcí) a lokalita, ve které se nacházíte. Nezávazně si můžete vyzkoušet kalkulovat a případně jen porovnat vaši stávající smlouvu s novou aktuální nabídkou. I přesto se roční pojištění domácnosti v hodnotě půl milionu korun pohybuje v řádech stovek Kč, což za klidný spánek během celého roku určitě stojí.
Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.