Spočítejte si cenu pojištění domácnosti a nemovitosti v naší on-line kalkulačce.

Letošní horké léto znamenalo nárůst požárů

Statistika Hasičského záchranného sboru ukazuje, že máme za sebou léto s největším počtem požárů za posledních 20 let. Od 1. července do konce srpna 2015 zasahovali hasiči u 5 884 požárů. Při těchto požárech zemřelo 27 osob a 253 osob bylo zraněno.

Údaje Slavia pojišťovny potvrzují i statistiky HZS: „V létě hořelo také díky lidské nedbalosti, která byla druhou nejčastější příčinou vzniku požárů. Na vině byly odhozené nedopalky cigaret, nedovolené rozdělávání ohně nebo špatně zaparkovaná auta, která svým rozžhaveným výfukem (respektive katalyzátorem) zapálila uschlý porost. Nejčastější příčinou letošních letních požárů pak byly technické závady. Ty se objevovaly hlavně na zemědělské technice, která pracovala na polích. V horkém počasí tak při práci s vyprahlou úrodou často stačila malá jiskra k tomu, aby vzniknul požár, který se po poli šířil vysokou rychlostí a často zasáhl i přilehlý les.

S přicházejícím podzimem pak Slavia pojišťovna varuje zejména před riziky vzniku požárů v důsledku nedostatečné kontroly a údržby komínů. Právě tyto škody pojišťovna každoročně eviduje jako jednu z nejčastějších příčin požárů v období podzimních a zimních měsíců. A údaje HZS ČR uvádějí, že špatně servisované komíny mají pravidelně po spuštění topné sezóny na svědomí kromě značných škod na majetku také vážná zranění.

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »

Zazimování chaty nestačí

Zazimovaná chata (chalupa) nestačí. Potřebujete i pojištění. Nechceme nikoho strašit, ani přemlouvat. Ale to, že vyprázdněné chaty a chalupy v zimě lákají zloděje, je bohužel

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.