Česká pojišťovna - NEBRAT – odpírají pojistné plnění! - fórum

Kategorie: Rady a zkušenosti / Na co si dát pozor

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Česká pojišťovna - NEBRAT – odpírají pojistné plnění!

Milan, 09.01.2012 12:43:24

V polovině roku 2011 jsem měl nepříjemný úraz, těžkou distorzi kotníku, kterou stále léčím. Koncem roku 2011 jsem poslal hlášení pojistné události České pojišťovně a připojil veškeré doklady o léčbě, celkem asi 40 návštěv rehabilitací a lékaře. Když jsem obdržel od České pojišťovny složenku s pojistným plněním, byl jsem velmi překvapen, poslali mi za tzv. dobu nezbytného léčení úrazu částku 4000,- Kč. Podotýkám, že jsem si kdysi, asi před 15 lety, u České pojišťovny sjednal tu nejlepší úrazovou pojistku, tzv. desetinásobek. Poslal jsem České pojišťovně složenku zpět s tím, že tato částka mi nepokryje ani náklady spojené s dopravou z místa mého bydliště na rehabilitace a požádal jsem Českou pojišťovnu, aby likvidaci úrazu vypočítala objektivně, jelikož mi přiznali tabulkově 9 týdnů léčení. Ve skutečnosti jsem ale úraz kotníku léčil 6 měsíců (zatím). Od České pojišťovny mi přišla odpověď, že skutečnou dobu léčení mi nemohou uznat, jelikož rehabilitace byla prováděna pouze z důvodu zmírnění bolesti bez následné úpravy zdravotního stavu(!!). Toto zdůvodnění samozřejmě není pravdivé, jeho účelem je pouze nevyplacení pojistného plnění v odpovídající výši. Česká pojišťovna při tomto účelovém tvrzení používá ty části lékařských zpráv, ve kterých je při prohlídkách u lékaře uvedeno, že kotník bolí, ale všechny ostatní části lékařských zpráv jakoby opomíjí. Každopádně chci všechny varovat před praktikami České pojišťovny, zřejmě se v době krize rozhodli šetřit na klientech při vyplácení pojistného plnění. Má zkušenost – Českou pojišťovnu nebrat!

Re: Česká pojišťovna - NEBRAT – odpírají pojistné plnění!

Pojištovací poradce, 09.05.2012 13:52:26

Dobrý den pane Milane,

častý problém, s kterým se setkávám, když za mnou chodí klienti nejmenované pojišťovny.

Vysvětlím Vám jak funguje plnění u denního odškodnění.

Dostáváte zaplaceno,za dobu léčení, ale spoustu lidí, kteří tyto smlouvy sjednávájí, tak nevidí jak funguje konečná likvidace podobných úrazů.

Existujou tzv. likvidační tabulky, podle kterých se orientuje likvidátor. Je pěkné, když Vám někdo nastaví denní odškodnění se slovy :" to je paráda, budete mít xxx stovek na den.

Ale v konečné fázi to vypadá tak, že menší zranění jsou omezena, např. běžná zlomenina kotníku může být léčena max. 50 dnů a víc Vám nikdo nezaplatí, i když s tím máte trable půl roku.( navíc denní odškodnění je vždy, až od nějakého dne. Možná to je ten důvod, proč tohle riziko nesjednávám. Lepší je podle mého úsudku tělesné poškození, které funguje jako forma bolestného. Stanovíte si nějakou částku a dostane zaplaceno procentuálně bez ohledu na to jak dlouho se s tím léčíte. Nebo jednoduché řézné rány, popáleniny apod. u takových zranění si na plnění nešáhnete nikdy.

Proto volím tělesné poškození, před denním odškoněním.

Tímto neospravedlňuji pojišťovnu, s kterou máte tento problém.
A nejlepší řešení je zajít osobně na pobočku a urgovat likvidátora k znovu prošetření Vaší situace. Snad se zadaří.

Tomáš , 09.05.2012 14:43:55

Zákonné a havarijní pojištění - po ocenění škody nezaviněné
na vozidle autorizovaným servisem, s žádostí zástupce ČP o úhradu (zřejmě všimného) Česká pojišťovna nahradila
1/3 ceny škody po 2 letech.

jarda, 10.05.2012 08:58:02

No nevím, a co na to AFIZ? //www.investujeme.cz/multilevel-nebo-letadlo/nazor/147370/ "ZFP se do konce roku stane součástí České pojišťovny. Od začátku roku jednají o prodeji, není třeba se rozčilovat.

Nemusíte se rozčilovat pokud Jakube nepracujete v ZFP…to bych pelášila do Broukru nebo Fincentra.Pokud o vás budou stát."

Tuším to jde do labutí písně, ale jde o nakradené peníze na úkor okradených a i mrtvých spolupracovníků, takže zase policie, státní zastupitelství, a dotyčná pojišťovna, aby se nezůčastnila loupeže tisíletí, ne? Samozřejmě jsou tyto podvody sledované a budou trestněprávní následky pro všechny zůčastněné...

Články o pojištění

18.05.2010  |  diskuze (1)
Od 1.12. nabízíme nové způsoby úhrady objednávek. Zákazníci mohou využít elektronické peněženky GoPay či platbu v hotovosti superCASH na terminálech SAZKA.
  • Aegon
  • Allianz
  • Amcico
  • AXA
  • ČPP
  • ČSOB
  • DAS
  • Chartis
  • Kooperativa
  • Maxima
  • Modrá pyramida
  • Mondial