Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Letošní zima je bohužel bohatá na úrazy

Z informací Europ Assistance vyplývá, že letošní zima je zatím o třetinu bohatší na úrazy než ta předchozí. Lokality českých milovníků zimních sportů jako jsou Rakousko a Itálie se drží mezi top destinacemi odkud Češi volají asistenční službu kvůli zranění. Ve výrazně větším počtu pak letos Češi zvolili dovolenou v exotických destinacích, ale ani tam se jim nehody nevyhýbají.

Široké sjezdovky a zasněžené pláně nejsou ani zdaleka to jediné, co Čechy v zimě láká. „Počet úrazů například v Thajsku se od loňska téměř zdvojnásobil. Češi sem vyrážejí ve velkém, zvlášť oblíbenou destinací jsou pak ostrovy na jihu země. Ty často ale nemají ani nemocnici a kvůli každému ošetření je tak nutný převoz na pevninu, který je časově náročný a pochopitelně se i prodraží.

V asijských zemích se může i zdánlivě banální nehoda vyšplhat na statisíce.

Před vánoci jsme evidovali pád na kamenité thajské pláži, byla z toho zlomenina dvou prstů na noze. Čtyřdenní pobyt v nemocnici se vyšplhal na sto tisíc korun. Stejně dlouho a za podobnou částku byla hospitalizována klientka s horečkou Dengue.

Úrazy spojené se zimními sporty však stále dominují a tvoří dvě třetiny případů, které asistenční služba během sezóny řeší. Dominují úrazy horních končetin – nejčastěji zlomeniny předloktí nebo pažní kosti a následují poranění dolních končetin. Zde se nejvíce řeší podvrtnutí kolen, kotníků nebo zlomeniny bérce.

Ošetření tohoto typu zranění se ve veřejných zdravotnicích zařízeních pohybuje kolem deseti tisíc korun. Ne vždy si ale můžete vybírat, do jaké nemocnice vás zavezou. „Evidujeme letos úraz v Rakousku, kdy klient upadl v přezkáčích cestou do restaurace a zlomil si ošklivě ruku. Nejbližší zdravotnické zařízení bylo bohužel soukromé. Bez pojištění by ho ambulantní ošetření vyšlo na dvě stě tisíc korun,

 

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]Kalkulačka cestovního pojištění[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Stela a poslední změna proběhla 5 let, 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #29072 Odpovědět
      Stela
      Host

      Každá zima je bohatá na úrazy. Jezdíme lyžovat do Alp, tak si vždy raději sjednáme cestovní pojištění, než vyrazíme, ať víme, že by o nás bylo postaráno, když by se nám stal nějaký úraz.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
Odpověď na téma: Odpověď č. 29072 v Letošní zima je bohužel bohatá na úrazy
Informace o uživateli:




Storno

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.