Spočítejte si cenu pojištění odpovědnosti v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Automechanik zapomněl hadřík, vznikla škoda 400 000 Kč

Stavíte či rekonstruujete?

Většinou si u vás podávají kliku řemeslníci počínaje od elektrikářů až po instalatéry, pokrývače nebo zedníky, ale jen zřídka ověříme, zda je zabezpečen proti škodám, které na našem majetku, případně zdraví, může při výkonu zakázky způsobit. Přitom toto jednoduché pravidlo může ušetřit mnoho starostí a přinést jistotu. Pokud vše nepůjde podle plánu, nemusíte se bát zásadních komplikací.

Mají-li řemeslníci sjednané pojištění odpovědnosti a při výkonu své činnosti vám způsobí škodu, můžete se spolehnout, že vám ji obratem uhradí pojišťovna a vy nebudete vystaveni zbytečným průtahům. Podle údajů Slavia pojišťovny se škody, které mají na svědomí řemeslníci, mohou vyšplhat až do desítek či stovek tisíc korun a mezi nejrizikovější profese patří například instalatéři, topenáři nebo elektrikáři.

Mnozí z nich svou práci odvádí kvalitně, přesto se může snadno stát, že vám způsobí škodu. Nemusí se nutně jednat jen o následky nekvalitně odvedené práce. Roli může sehrát také náhoda nebo chvilková nepozornost. Své o tom vědí pracovníci Slavia pojišťovny, kteří podobné případy řeší pravidelně.

Zejména drobní živnostníci podceňují rizika, která jsou spojena s výkonem jejich profese. Přitom i menší nedopatření, způsobené při standardní zakázce, může znamenat fatální škody, které je zadluží na několik let,“ říká Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny. A uvádí konkrétní případ, kdy instalatér špatně provedl vodovodní spoj, ten v době nepřítomnosti majitelů bytu praskl a vytékající voda zničila kuchyňskou linku, dřevěnou podlahu bytu a vyplavila také byt sousedů o patro níže. Celková škoda dosáhla částky 420 000 Kč.

Pojišťovna zaznamenala i případ, kdy opravář auta zapomněl hadřík v motoru. Ten způsobil požár a na automobilu vznikla škoda 400 000 Kč.

Proto se vždy vyplatí ověřit, zda řemeslník, který pro vás bude pracovat, má sjednané pojištění odpovědnosti.

V případě nenadálé nehody vám bude kompenzace za způsobenou škodu spolehlivě proplacena a nedojde k dalším komplikacím. Pojištění odpovědnosti přitom kryje nejen škody na majetku, ale také újmu na zdraví a vztahuje se také na takzvanou následnou finanční škodu, která vznikla v souvislosti s výkonem práce pojištěného živnostníka.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/odpovednost/srovnani“]On-line kalkulace pojištění odpovědnosti[/button]

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Lída a poslední změna proběhla 7 let, 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #11134 Odpovědět
      Lída
      Host

      Dobrý den, pojištění automechanika jako OŠVČ bez zaměstnanců je poměrně složité, vždy jsem narazila na to, že vlastně nedojde k plnění ze strany pojišťovny. Vždy je milion vyjjímek a tudíž nesmyslné platby.
      Např. Automechanik opravuje auto, aby mohl zjistit přesnou příčinu musí auto projet. V případě kdy v rámci projíždky auta nabourá nelze pojistit. Další příklad, automechanik špatně dotáhne např. hadici k turbu, turbo přestanen fungovat, vyhází všechen olej z motoru a zadře se motor. Opět nelze pojistit. Takže jakákliv chyba manuální práce prostě je problém pojistit.Další příklad auto je na zvedáku, špatně ho usadí, auto spadne, ano, to pojistit lze. Ale na svoji vlastní práci nejde. Pokud by měl zaměstance tak to je pak jiná, na ty se pojistí, a i zaměstnanec ručí do 4,5 násobku mzdy. Ale OSVČ jako samostatný, který prauje svýma rukama tak nemá nárok se pojistit, nebo to pojištění je tak neskutečně drahé, že si ani na to měsíčně nevydělá.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
Odpověď na téma: Odpověď č. 11134 v Automechanik zapomněl hadřík, vznikla škoda 400 000 Kč
Informace o uživateli:




Storno

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »
Pojištění odpovědnosti vysokozdvižný vozík

Pojistka na blbost v zaměstnání

Věděli jste, že zaměstnavatel má právo na Vás požadovat až 4,5 násobek Vašeho platu, pokud způsobíte v zaměstnání škodu? A přesně pro tyto případy je zde pojistka na blbost (pojištění odpovědnosti) za škody způsobené zaměstnavateli. Zákoník práce hovoří jasně a občas máme všichni „den blbec“, kdy se pokazí všechno, co může a velká škoda se pak stane, ani nevíme jak…

Celý článek »

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.