Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Rady k cestovnímu pojištění od AXA Assistance

Evropský průkaz pojištěnce mnohdy zdaleka nepokrývá to, co je v rozsahu cestovního pojištění. Přinášíme bližší informace od AXA Assistance.

Držitel Evropského průkazu zdravotního pojištění (tzv. EHIC) má nárok na poskytnutí zdravotnické péče ve všech členských zemích Evropské unie. U některých zahraničních nemocnic však veřejné pojištění pokrývá pouze část lékařské péče. Klientovi tak může být účtována nemalá spoluúčast. Jiná zdravotnická zařízení (především ta soukromá, která se nacházejí v blízkosti lyžařských areálů) Evropský průkaz pojištěnce dokonce nemusí akceptovat vůbec a mohou po pacientovi požadovat úhradu veškerých léčebných výloh. Kromě uvedeného Evropský průkaz pojištěnce nekryje ani náklady na případný transport zpět do ČR (tzv. repatriace).

Ta může být u mnohých poranění (zlomeniny končetin, přetrhané vazy, poranění páteře či hlavy) dokonce nezbytná. Převoz často vyžaduje i doprovod lékaře či zdravotnického personálu. Tyto nemalé náklady tak musí hradit klient sám. S neakceptováním průkazu je možné setkat se i při převozu horskou záchrannou službou.

Proto je vždy lepší mít sjednané cestovní pojištění a po vzniku události neprodleně kontaktovat asistenční službu. Ta převezme koordinaci procesu ošetření a doporučí zdravotnické zařízení pro poskytnutí maximální možné péče. Spolu s tím převezme i úhradu nákladů léčebných výloh. Obrátit se na ni můžete i kdykoliv v případě potřeby.

V jednotlivých státech se přístup liší

V evropských zemích je nutné počítat i s odlišným přístupem k nastalým situacím: např. ve Francii horská služba po převozu zraněného v mnohých případech zabavuje lyže či snowboard. Mnohá rakouská soukromá zdravotnická zařízení okamžitě ošetřují i neakutní úrazy. V italských zařízeních klienti čekají naopak i desítky hodin na ošetření z důvodu upřednostňování akutnějších případů apod.

Pojištění odpovědnosti za škodu

Neodmyslitelnou součástí cestovního pojištění mělo být i pojištění odpovědnosti za škodu. Zejména Francie a Rakousko patří mezi státy s vysokým povědomím o právní ochraně. Při způsobení i zdánlivě banální škody (ať už na zdraví, nebo majetku) může být po viníkovi vymáhána náhrada. Spolu s tím mohou být nárokovány i vzniklé náklady na opravu poškozené věci, léčbu poraněného atd.

Stěžejními faktory u pojištění odpovědnosti pro klienta jsou výše limitu pojistného plnění, celkový rozsah pojištění a případná spoluúčast. Tyto informace jsou obsaženy vždy v Přehledu pojistného plnění Všeobecných pojistných podmínek.

 

Produkty cestovního pojištění od AXA Assistance nabízíme pro Vás v on-line kalkulačce.

[button position=“centered“ url=“https://online.pojisteni.cz/cestovni/srovnani“]On-line kalkulace cestovního pojištění[/button]

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Autor
    Příspěvky
    • #23532 Odpovědět
      Romana Vehovská
      Host

      Dobrý den,chci se zeptat, zda mám nárok na nějaké peníze ,když jsem si na dovolené v Egyptě zlomila ruku?
      Měla jsem u AXA sjednáno cestovní pojištění i na trvalé následky úrazu.
      Děkuji za odpověď a hezký den Vehovská

    • #23538 Odpovědět

      Dobrý den paní Vehovská,
      zda máte nárok na čerpání z pojistného musíte ověřit přímo na pojišťovně, je potřeba rozlišit zda jste měla připojištění úrazové, nebo základní cestovní pojištění.

      Úrazové pojištění – pokud se vám stal nějaký úraz (v České republice či v zahraničí). Postižený dostane sjednanou částku v případě trvalé invalidity její odpovídající část. Pojistná ochrana se nevztahuje na konkrétní náklady spojené s okamžitým ošetřením úrazu či nemoci v zahraničí, na toto slouží právě cestovní pojištění. Úrazové pojištění může být součástí cestovního pojištění, nebo je potřeba vybrat jako připojištění.

      Cestovní pojištění, pojištění léčebných výloh v zahraničí, slouží k úhradě nákladů, které vzniknou v důsledku úrazu nebo náhlého onemocnění, jako např. lékařské ošetření, léky, převoz do nemocnice, pobyt v nemocnici, apod.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
Odpověď na téma: Odpověď č. 23532 v Rady k cestovnímu pojištění od AXA Assistance
Informace o uživateli:




Storno

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.