Spočítejte si cenu povinného ručení v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Přednost zprava není jasná každému řidiči

V exkluzivním průzkumu pojišťovny Generali ohledně vyznání se v dopravních předpisech byly také nákresy dopravních situací s variantami možného řešení. I u té nejjednodušší by čtvrtina řidičů nedala přednost zprava.

Podle policejních statistik zemřelo vloni v České republice při nehodách 629 lidí. Ve více než třetině případů se jednalo o řidiče osobních automobilů. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod patří nevěnování se řízení vozidla, nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidlem a nesprávné otáčení nebo couvání. Českým řidičům však působí problémy i znalost správného řešení dopravních situací na křižovatkách.

Křižovatky jsou kamenem úrazu, například řešení dopravní situace na křižovatce ve tvaru písmene T. Řidiči měli určit, které auto najede do křižovatky jako první a v jakém pořadí křižovatku opustí. 61% šoférů odpovědělo tak, že by ve skutečnosti došlo k dopravní nehodě. Ještě před realizací průzkumu vyvolalo řešení této situace bouřlivou diskuzi na facebookovém profilu pojišťovny Generali, do které se zapojilo více než čtyři tisíce lidí. Stejně jako v průzkumu i zde řešila většina z nich situaci chybně.

 

 

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Petra Novotná a poslední změna proběhla 3 roky, 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
Odpověď na téma: Odpověď č. 158085 v Přednost zprava není jasná každému řidiči
Informace o uživateli:




Storno

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné podepisování papírových dokumentů, žádné chození na pobočku, žádná fyzická kontrola stavu vozidla.