Spočítejte si cenu cestovního pojištění v naší on-line kalkulačce. Ušetřete!

Cestovní připojištění pro psy a kočky

Plánujete si na dovolenou na vzít i svého čtyřnohého mazlíčka? Možná ani nevíte, že v rámci připojištění odpovědnosti Vám pojišťovna kryje i újmu vyplývající z držení psa a kočky.

Pojišťovna Slavia

V rámci cestovního pojištění Svět si mohou klienti pojistit veterinární péči pro spolucestující psy a kočky. Pes musí být ve věku od 6 měsíců do 8 let, kočka od 6 měsíců do 10 let. Cena za připojištění nákladů veterinární péče pro psa nebo kočku – na jeden den a jedno zvíře – se pohybuje od 50 korun na den. Toto pojištění se sjednává jako doplňkové k pojištění léčebných výloh.

Pro Evropu je limit 15 000 korun, pro oblast Svět 30 000 korun. Spoluúčast je ve výši 500 korun.

„Obáváte se, že vaše zvíře může na cestách někoho zranit? Pojištění odpovědnosti v rámci cestovního pojištění se vztahuje, mimo jiné, i na újmu vyplývající z držení psa a kočky. Pro turistické cesty je limit plnění pro újmu na zdraví 2 mil. Kč, u pracovních cest je pak tento limit 3 mil. Kč,“ uvádí tiskový mluvčí pojišťovny Slavia Jakub Koutek.

Nezávaznou kalkulaci si můžete provést zde!

Česká pojišťovna

Při cestě na dovolenou si lze psa připojistit v rámci cestovního pojištění. Pojištění se hodí v případě akutního onemocnění nebo úrazu psa při zahraniční cestě. Pojišťovna uhradí 70% prokazatelně vynaložených nákladů na léčení zvířete, maximálně do 30 000 korun. Podmínkou je, aby mělo pojištěné zvíře pas a bylo indetifikovatelné čipem nebo vytetovaným číslem. Česká pojišťovna pojistí psa od 3 měsíců do 8 let. V případě, že máte zvíře pojištěné produktem Mazlíček, získáte na cestovní připojištění 30% slevu.

Na případnou škodu na zdraví nebo na majetku způsobenou v zahraničí vám stačí pojištění odpovědnosti v občanském životě. Toto pojištění se vztahuje jak na Českou republiku, tak na zahraničí a roční sazba je zhruba 400 korun. Limity krytí lze sjednat v různé výši – 1,5 / 3,5/ 5,5 milionů korun nebo se lze dohodnout na individuálním nastavení limitů s vyšší částkou.

„Pojištění odpovědnosti je možné si rovněž sjednat jako připojištění k pojištění domácnosti či se sjednává v rámci cestovního pojištění.“ uvádí tisková mluvčí banky Ivana Buriánková.

Wüstenrot pojišťovna

„Pojišťovna Wüstenrot pojistí vašeho psa pojištěním odpovědnosti v občanském životě uzavřené v rámci pojištění domácnosti a sjednaném v rozsahu Evropa. Pojištění kryje újmy, které způsobí pes cizím osobám – na věci, zdraví i životě. Výše limitu plnění je na výběru klienta – 1, 3 nebo pět milionů korun,“ přibližuje produkt Helena Dušková z  Wüstenrot.

Allianz

„Allianz v rámci cestovního pojištění nabízí pojištění odpovědnosti za škodu na zdraví a na majetku, způsobenou psem nebo kočkou. Limit pojistného plnění je 20 000 korun na jednu pojistnou událost, respektive 100 000 korun na všechny pojistné události,“ informuje Václav Bálek z Allianz pojišťovny.

Česká podnikatelská pojišťovna

V České podnikatelské pojišťovně nabízí pojištění psů, koček a fretek v rámci cestovního pojištění s názvem Zvíře plus. Jak informuje mluvčí ČPP Renata Čapková, pojištění se vztahuje na úhradu ošetření v zahraničí, v případě náhlého úrazu nebo onemocnění zvířete. Dále se pojištění vztahuje na veterinární výkony, použitý materiál, nutnou hospitalizaci, medikaci a na náklady spojené se smrtí a utracením zvířete.

Pojistné na den je od 19 korun a roční limit je možné sjednat v rozmezí 10 000, 20 000, 30 000 nebo 40 000 korun. Tento sjednaný limit platí pro jednu a všechny pojistné události vzniklé v pojistné době. K pojištění se sjednává spoluúčast – na každé pojistné události 500 korun.

Podmínkou pojištění zvířete je vystavené veterinární osvědčení, platný pas a zvíře musí být označeno čipem. ČPP pojistí zvířata starší 3 měsíců a mladší 10 let. V rámci tohoto pojištění lze také připojistit zvířata, která se účastní závodů a soutěží všeho druhu, včetně přípravy na ně.

Uvedl server E15.cz

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra

  • Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Petr Šťastný a poslední změna proběhla 5 let, 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
Odpověď na téma: Odpověď č. 22609 v Cestovní připojištění pro psy a kočky
Informace o uživateli:




Storno

Aktuality a informace

U nás je sjednání skutečně 100% on-line. Vyplníte údaje, zaplatíte, obdržíte dokumenty e-mailem (pojistnou smlouvu a kartičky pojištěných) a hotovo. Nebudeme vás obtěžovat po telefonu či vyplňovat s vámi smlouvu ručně, žádné chození na pobočku, žádné podepisování papírových dokumentů.