Pozor: hypotéky zlevňují

Investice do vlastního bydlení je v této době mimořádně výhodná. Hypotéky jsou nyní na rekordně nízkých úrocích. Z průměrných březnových 2,27% klesá v dubnu na 2,16%.

Nízké úrokové sazby lákají do bank stále více klientů. Průměrná půjčka je nyní 1,7 milionů korun, což je zhruba o sto tisíc víc než byla půjčka ve stejném období loňského roku.

Banky nabízejí zajímavé akce a bonusy. Některé nabízejí úrokovou sazbu již od 1,69% s fixací na pět let. Jiné nabízí možnost bezplatných mimořádných splátek a to až do výše 20% jistiny.

Celý článek: Hypotéky opět zlevnily. Obnova vlastního bydlení stojí teď za úvahu

Facebook
Twitter
Email

Diskuzní fórum

Přejít do diskuzního fóra 

  • Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel Polu a poslední změna proběhla 4 roky, 8 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #28088 Odpovědět
      Marie
      Host

      Všechno je to o individuálních podmínkách. Kdo má hodně našetřeno, nebo další nemovitost do zástavy, získá lepší úroky. Kdo tak tak splňuje limit, získá úroky vyšší. V dnešní době není problém dostat se na úrok 1,8%, nebo klidně na 4,1%. Vše je to o podmínkách. Zkuste si zadat různé podmínky v hypoteční kalkulačce a uvidíte, na jaké úroky se dostanete.

      • #33554 Odpovědět
        Alena
        Host

        Já si myslím, že v dnešní době je to hodně složité se dostat na lepší úrok. My jsme brali hypotéku v roce 2017 s úrokem 1,79% s fixací na 10 let, taky jsme museli mít našetřeno docela dost peněz a to běhaní kolem a hlavně banky chtějí mít vše doložené, takže si nemyslím, že je to tak jednoduché. Ale ano je to i o podmínkách, každá banka má své podmínky a ono záleží i o jakou hypotéku žádáte.

    • #74290 Odpovědět
      Jitka
      Host

      také jsme měli hypotéku na 1,79% s desetiletou fixací a jsme rádi za to, že nám to tak krásnně vyšlo. Ono v dnešní době dosáhnout na hypotéku je poměrně složité, ale zas čím dřív tím líp. Jinak více v článku : https://www.financni-navigator.cz/kdy-zadat-o-hypoteku/ myslím, že stojí za přečtení popřípadě se i přímo zeptat nezávazně a zdarma.

    • #86260 Odpovědět
      Polu
      Host

      Je to všechno hodně individuální. Každý má jiné podmínky a získá jiný úrok. Tady je ukázkový případ člověka, který neměl téměř nic, vzal si hypotéku na 30 let a získal úrok 2,19% na 5 let. https://www.hypotecnikalkulacka.cz/aktualne-zpracovane-hypoteky/student-vladislav-s-pouze-s-prijmem-ve-forme-stipendia-ziskal-hypoteku
      Pokud má člověk vlastní zdroje nebo spolufinancování, může se dostat na krásný úrok, ať už je trend jakýkoliv.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
Odpověď na téma: Odpověď č. 28088 v Pozor: hypotéky zlevňují
Informace o uživateli:




Storno

Aktuality a informace

Jste připraveni na velké mrazy?

Škoda způsobená mrazem Pojištění proti zamrznutí vodovodních trubek je specifický druh pojištění, který pokrývá škody způsobené zamrznutím a následným prasknutím vodovodních trubek ve vaší domácnosti

Celý článek »