§15 odst.5 zákona č.168 /1999Sb. - fórum

Kategorie: Právní poradenství / Jiné

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

§15 odst.5 zákona č.168 /1999Sb.

Robert Oplt, 11.08.2011 19:04:19

Dobrý den. Jedná se mi o Váš názor na 14-ti denní lhůtu.Jde o vozidlo provozované v tuzemsku u kterého skončilo zákonné
pojišténí. V této 14-ti denní lhůtě jsem uzavřel nové (za 7dní)a
za těchto 7 dní požaduje ČKP "zákonný příspěvek
nepojištěných".Jedná se o stejné vozidlo které
nebylo provozováno i pojišťovnu.
S pozdravem R.Oplt

Re: §15 odst.5 zákona č.168 /1999Sb.

miroslav pardubský, 15.08.2011 14:04:01

Dobrý den.Chtějí po mne to samé,v pojišťovně mne přesvečovali,že za tuto dobu nic chtít nemůžou.Přesto chtějí.Vysvětlení na zákaznické lince je,že se tato lhůta vztahuje jen na případné kontroly ze strany policie.Což samozřejmě nemá logiku,bez uzavřeného PR nesmím vyjet..Ale čkp je profesní sdružení poskytovatelů pojištění,takže chce co nejvíc vydělat.Spousta lidí se lekne"úředního psaní" a zaplatí bez přemýšlení a zbytečně..V roce 2009 jsem žádal úřad VOP o vysvětlení,výklad zákona o povinném ručení.Z něj vyplývá,že pokud vůz stojí na oploceném soukromém pozemku,tak nemusí mít PR a ani neplatí povinnost platit příspěvek ČKP.
M.Pardubský

karel.malinka, 05.12.2011 04:34:41

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli byste Vámi získané vyjádření mohl zaslat na můj E-mail karel.malinka1@seznam.cz,
předem děkuji

DouMart, 15.03.2012 14:12:51

V žádném případě nic ČKP neplatit! Vozidlo stálo nepojízdné na soukromém pozemku. Nemohou chtít zaplatit za neposkytnutou službu. Vozidlo sice musí být ze zákona pojištěno, ale pokud je nepojízdné mimo veřejnou komunikaci tak ne.

Články o pojištění

18.05.2010  |  diskuze (1)
Od 1.12. nabízíme nové způsoby úhrady objednávek. Zákazníci mohou využít elektronické peněženky GoPay či platbu v hotovosti superCASH na terminálech SAZKA.
  • Aegon
  • Allianz
  • Amcico
  • AXA
  • ČPP
  • ČSOB
  • DAS
  • Chartis
  • Kooperativa
  • Maxima
  • Modrá pyramida
  • Mondial