Zelená karta - fórum

Kategorie: Pojištění / Povinné ručení

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

nedoručena zk

petr, 25.01.2012 17:30:55

Dobrý den,nepřišla zk ani faktura od pojištovny.O tom,že mám zaplatit pojistku jsem se dozvěděl až když pojišťovna zaslala sms.Tak jsem ihned zaplatil,ale teď nemám novou zk.Nevím jestli mi to někdo ukradl ze schránky.Co dělat?

Ztráta ZK

Marek, 14.12.2011 07:00:30

Dobrý den,

prosím Vás o odpověď na můj dotaz, co mám dělat v případě ztráty ZK.

Děkuji

SPZ

Karina, 04.10.2011 13:12:13

Dobrý den, pokud je překlepem na zelené kartě uvedena chybná SPZ, je pojištění platné? Děkuji

Duplikat nebo original?

Zdenek, 02.11.2009 16:36:58

Co se ma v aute vozit?Duplokat nebo original?

Re: Duplikat nebo original?

Petr, 02.11.2009 18:24:53

Podle mého názoru originál. Duplikát mám schovaný doma pro případ, že bych originál ztratil. I když, ono je to možná úplně jedno, kromě nápisu "originál" a "duplikát" se ničím neliší.

Re: Duplikat nebo original?

a1825, 21.11.2009 20:23:15

Dobrý den,

duplikáty zelených karet(ZK) se využívají v případě, že bouráte v zahraničí, tamní policie vám odebere originál ZK a vy se musíte nějakým způsobem dostat zpět do ČR. K tomuto účelu pak slouží dupůlikát.

Zelená karta

Jan Kudrna, 04.09.2009 18:41:17

Dostal jsem novou zelenou kartu na další období a ctěl jsem ji podepsat, ale kolonka pro podpis pojistníka na této nové kartě není. Je tedy možno ji podepsat kamkoliv? Karta má být "řádně podepsaná", takže i když ji někam podepíšu, snaživý policista jistě bude tvrdit, že podpis není řádně umístěn, že měl být napravo nebo nalevo nebo dole nebo nahoře. Nebo vyšla nějaká nová vyhláška, která podpis nevyžaduje? Nebo prostě nějaký úředník chtěl kartu vylepšit a na podpis zapoměl?

Re: Zelená karta

Jana Roselli - Pojištění.cz, 07.09.2009 09:48:21

Vážený pane Kudrno,

nově vydávané zelené karty již neobsahují kolonku pro podpis pojistníka. Není tedy nutno nikam na zelenou kartu dávat Váš podpis. Pro kontrolu stačí zelená karta se správnými údaji o pojištěném vozidle.

Mějte hezký den. Jana Roselli, Pojištění.cz

• Aegon
  • Allianz
  • Amcico
  • AXA
  • ČPP
  • ČSOB
  • DAS
  • Chartis
  • Kooperativa
  • Maxima
  • Modrá pyramida