Pravnik.org - Poradíme, domluvíme, vyřešíme - fórum

Kategorie: Právní poradenství / Likvidace pojistných událostí

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Likvidace pojistné události

Černý Jan , 10.08.2009 18:07:37

dobrý den,
stala se mi běžná věc, od projíždějícího nákladního vozidla odlétl kamen, který mi rozbil čelní sklo. Náklaďák jsem zastavil s řidičem jsem se bezproblému dohodl vyměnil pojistky vše nahlasil atd... Vše probíhalo hladce až do té doby, kdy jsem přijel s vozidlem do servisu, ktery běžně navštěvuji a technik mi sdělil cenu do které jsem se rozhodně nemohl vejít(cca13.000Kč). likvidator uvedl 8.600Kč Proto jsem navštívil další tři servisy, nejblíže jsem se dostal na částku 9.500Kč. Můj problém spočíva v tom, že pojištovna (ČPP) mi odmítá doplatit rozdíl této ceny. Můžete mi někdo prosím poradit jak mám postupovat a jestli se mohu nějak bránit?

Re: Likvidace pojistné události

Mgr. Lucie Jindrová, 11.08.2009 13:16:21

Dobrý den,
pojišťovny mají své ceníky, na jejichž základě částky vyplácejí. Nejlepší by bylo zeptat se přímo pojišťovny s jakým spolupracují servisem, protože jeho ceny obvykle akceptují. Jinak je ale běžné, že v servisu podepisujete i prohlášení o tom, že případný rozdíl mezi fakturovanou částkou a částkou vyplacenou pojišťovnou (např. typicky DPH) uhradíte. Osobně bych zkusila se servisem domluvit částku stanovenou likvidátorem s tím, že jinak jim tu zakázku nedáte. Jsem přesvědčená, že ne každý servis je tak zahlcen prací, že si může dovolit odmítat zakázky byť s nižším ziskem. To už je ale na Vaší schopnosti vyjednávat.

Pravnik.org - Poradíme, domluvíme, vyřešíme

Pravnik.org, 06.03.2009 20:57:16

Advokátní kancelář Pravnik.org poradí, případně vyřeší veškeré problémy s pojišťovnou.
Snadno, levně, rychle, online.

Advokátní kancelář Pravnik.org

• Aegon
  • Allianz
  • Amcico
  • AXA
  • ČPP
  • ČSOB
  • DAS
  • Chartis
  • Kooperativa
  • Maxima