Pojistka na blbost - fórum

Kategorie: Pojištění / Pojištění odpovědnosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Škoda na vozidlech

AK, 27.01.2012 14:29:22

Mám pojistku na blbost s připojištěním řidičů, naboural jsem v práci vozidlem druhé vozidlo, samozřejmě pojišťovna toto zamítla, že se má škoda nahlásit z POV vozidla, kterým jsem boural, jak ale donutit, aby to ten člověk nahlásil ze svého POV vozidla.Nebo jak se taková škoda řeší.
Děkuji

Pojistka domácnosti+pojistka na blbost

Jirka 33, 17.01.2012 14:52:39

Dobrý den,
existuje kombinovaná pojistka domácnosti (mám dvě malé děti)a pojistka za škodu z výkonu povolání. Jezdím refenským vozidlem jako obchodní zástupce a jedná se mi hlavně o toto co nejvýhodnější pojištění s min. spoluúčastí. Můžete mi poradit.Děkuji Jirka

dotaz

Lenka, 05.01.2012 16:22:22

Dobrý den,
prosím Vás o radu.
Plánuji podnikat - převoz strojů a jejich následné opravy. Hodnota jednoho takového stroje je přibližně 500.000 Kč. Jaká by pro mne byla nejlepší pojistka, kdyby se se strojem cokoli stalo, jak cestou, třeba nehoda, nebo krádež z dílny a podobně.
Děkuji za odpověď.

pojistka na blbost

Gábina, 28.11.2011 12:30:26

Dobrý den,
přítel je řidičem kamionu a přes noc mu ukradli naftu z nádrže.
Zaměstnavatel mu následně strhnul ze mzdy částku v hodnotě ukradené nafty.
Vztahuje se i na toto pojištění na blbost?
Díky za odpověď

Re: pojistka na blbost

Marcel, 02.01.2012 21:51:34

Dobrý den,
tzv."pojistka na blbost" se obecně vztahuje na škodu z nedbalosti či jiné příčiny ZPŮSOBENÉ POJIŠTĚNCEM třetí straně (přesně stanovuje každá pojistní smlouva). Fakticky to sice znamená, že pokud nenechal řidič nezajištěný vůz, vlastně nic nespáchal, nezavinil, tudíž nemůže takový nárok uplatnit, ovšem mnohem důležitější je, že by takový nárok by ani uplatňovat neměl, jelikož zaměstnavatel nemá právo na tomto základě krátit plat. I kdyby byl zaměstnanec hmotně odpovědný, nemůže být trestán za něco, co nespáchal, což vyplývá i ze samotné ústavy. Samozřejmě v případě že nezanedbal své povinnosti a toto pochybení by onu škodu zapřičinilo.

rada

jiří malda, 27.11.2011 14:06:35

při jízdě v noci kamionem jsem srazil přebíhající srnu.skoda na nárazníku a světle 6000kč.mám pojistku na blbost.

zaměstnavatel po mě chce úhradu 1500kč.

má na to právo?

dotaz

houbicka604, 06.11.2011 20:00:10

chtěla jsem se zeptat.kamarád měl autonehodu,zlomil si ruku a úrazovou pojistku nemá.vztahuje se na toto i pojistka na blbost?

Re: dotaz

Denisa, 18.01.2012 13:28:48

Ahoj, nevztahuje se nato pojistka na blbost.

dotaz

marie svobodová, 08.10.2011 15:29:27

dobrý den mám jen takový dotaz, netýká se sice pojistky na blbost, ale také by jste mi mohli odpovědět.je možné schválit úvěr někomu, kdo má příjem 4200 a je v registru dlužníků?vaše společnost to udělala a nyní jsou z toho velké problémy.děkuji za odpověd. m. svobodová

dotaz

anonym, 02.10.2011 13:00:59

Dobrý den chtěla jsme se zeptat jestli se pojistka vztahuje i na rodinné prislušníky. děkuju za opověd

Denisa, 18.01.2012 13:30:54

Dobrý den, pokud máte pojistku na blbost osobní tak se vztahu na všechny členy domácnosti popřípadě na rodinné příslušníky. Ale pokud máte pojistku na blbost profesní, tak ta se vztahuje pouze na Vás...

dotaz

Jan, 12.08.2011 06:59:43

Dobrý den, lze se pojistit tzv. na blbost v případě , že nejsem zaměstnán ale pracuji jako OSVČ, rozvážím zboží do různých podniků a to v noci, od všech provozoven mám klíče a mám strach např. z toho , kdybych špatně zamkl nebo klíče ztratil a tím vznikla škoda ? Jinak co se týče auta a nákladu tak to je pojištěno z povinného ručení, mám pravdu

Josef, 30.10.2011 19:30:26

Dobrý den, pane náklad z povinného ručení jako OSVČ, pojištěn nemáte.

Pojištění odpovědnosti

Jirka, 20.07.2011 19:16:08

Dobrý den, obsluhuji 5 kotelen na dohodu o provedené práci.Prosím poraďte jaké pojištění odpovědnosti by bylo nejvhodnější.

Re: Pojištění odpovědnosti

Kateřina Porubanová, 29.07.2011 09:16:32

Dobrý den, můžu Vám udělat nějakou nabídku přímo pro Vás. Pokud máte zájem, ozvěte se mi na tel. .

rada

mirek, 06.06.2011 09:32:48

Dobrý den, rozbil jsem v práci čelní sklo služebního vozidla při mytí. Lze škodu hradit z pojištění odpovědnosti z občanského života, kterou máme sjednanou v rámci domácnosti nebo pouze z pojištění, které mám uzavřené v práci tzv. " pojistka na blbost vůči zaměstnavateli ". Chtěl bych se vyhnout spoluúčasti. Děkuji za odpověď.

dotaz

Martin, 14.05.2011 10:57:53

Dobrý den,

Pracuji jako řidič MHD.Vztahuje se pojistka na blbost i na zranění cestujícího při přepravě a cestujícího při vystupování z vozidla MHD?
Případně,je nějaká pojistka,která je určena přímo pro tyto případy?

Mám sjednanou pojistku pro výkon povolání řidiče motorových vozidel...

Rada

Jrka, 09.05.2011 23:29:52

Zpusobil sem škodu zaměstnavateli,zničil sem gumy v ceně 27.tis.Kč,vztahuje se na toto pojistka na blbost? Děkuji za radu

Re: Rada

alliazz, 17.10.2011 17:51:06

zdravim taky semi to stalo a pojistka na blbost se na gumi vubec nevstahuje.

Re: Rada

Petra, 06.12.2011 14:54:39

Ano vztahuje.

Pojistka na blbost

Jakubec Jaromír, 30.04.2011 08:26:00

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat na uplatnění škody způsobenou zaměstnancem, který dle závěru policie nezvládl řízení služebního vozidla a měl dopravní nehodu. Zlikvidoval mi vozidlo dle odhadu policie i pojišťovny za 350tisíc. Má pojistku na blbost u Uniqa s částkou 200 tisíc. Uniqa se ale vyjádřila že bude krýt pojištění jen do výše 4,5 násobku platu. A to ještě né průměrného, ale základní mzdové části bez prémií a klavlifikační složky. Připadá mi to jako pokus o krácení plnění. Chtěl bych znát Váš názor a případně který paragraf toto řeší. Děkuji Jakubec Relus Stavby.

druh pojištění

Eva, 13.04.2011 20:52:29

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda esistuje nějaké pojištění na léčebné výlohy za domácí zvíře.
Děkuji

Re: druh pojištění

Petr, 15.04.2011 15:08:29

No já mám psa pojištěného v zájmu domácnosti v pojistce od Allianzu

Re: druh pojištění

Kostka, 01.06.2011 11:03:07

dělám pojistky pejsek a kočička pro informace na pište na email

povinné ručení

Petr Dvořák, 09.04.2011 16:37:04

Dobrý den ,
Jak jistě víte, blíží se období, kdy většina lidí řeší otázku ohledně povinného ručení. Každý chce samozřejmě mít svoje povinné ručení co nejvýhodnější a nejlevnější. A právě v tomto vám může pomoci tento odkaz. Zde, http://jdem.cz/k3d78 po vyplnění jednoduchého formuláře kam zadáte údaje svého auta, si zjistíte, jaké povinné ručení je právě pro vás to pravé. Někdy to můžou být i značné částky. Vyplnění je samozřejmě zcela zdarma a jen pro vaši informaci. Mně,člověku v invalidním důchodu to velmi pomohlo a jsem rád že jsem takovýto formulář našel. Je to super! A proto sem dávám tento odkaz aby jste měli tu možnost co jsem měl já i Vy. Vřele doporučuji.

Věci poskytnuté zameštnavatelem

Richard, 05.04.2011 16:42:15

Níže byl už zmiňován problém s notebookem. Takže jestli to dobře chápu tak proti odcizení Notebooku,telefonu a seveřeného nářadí se nedá pojistit?

D2kuji za Brzkou odpověď

Re: Věci poskytnuté zameštnavatelem

Martin, 12.04.2011 18:58:44

Jistěže dá ;) Tipuji, že jste živnostník, volil bych některé pojištění podnikatelů, to potřebné riziko kryje. Pojistit se dá téměř vše a kdo tvrdí, že ne, ten nezná!

druh pojištění

Pavla, 15.03.2011 13:52:19

Dobrý den, potřebovala bych zjistit jaký druh pojištění by byl v mém případě nejlepší. Budu dělat učetní a chtěla bych se pojistit proti případné pokutě z FU a podobné. děkuji

Pojistka na blbost

Krystof, 26.01.2011 19:57:28

vztahuje se pojistka na blbost i na ztratu ?

pojistka

Lenka, 16.12.2010 10:08:09

Dobrý den,
chci se zeptat zda se vztahuje pojistka na chybu kterou jsem udělala v zaměstnání. Pracuji jako skladní a objednala jsem od dodavatele dražší zboží než mají jiní. Odcházím na jiné místo a vznikl tento problém.
Jde to s toho nějak uplatnit?
Děkuji za brzkou odpoveď.

Re: pojistka

Jana Jiravová, 17.02.2011 10:19:28

Záleží na tom, jaké máte pojištění - občanská odpovědnost, nebo odpovědnost z výkonu povolání - pokud tu druhou, vztahuje se do výše nastaveného limitu.
JJiravova@servis.cpoj.cz

pojisteni na blbost

tereza, 11.12.2010 23:31:07

dobry den ,chci se zeptat,kdyz si sjednam pojistku na blbost vztahuje se i na to ze poskodim kamaradce ,znamemu nebo cizi osobe nejaky predmet?kamardka mi poskodila fotoaparat,ktery nebyl zrovn levny a tvrdi mi ze ma pojistku na blbost a z te ze mi nahradi skodu.je to mozne nebo me taha za nos?za odpoved dekuji.

Re: pojisteni na blbost

Jana Jiravová, 17.02.2011 10:20:33

Ano je to možné, mohu Vám poslat návrh. JJiravova@servis.cpoj.cz

pojistka-blbost

Hana Kellnerová, 19.09.2010 21:19:46

1. dotaz: dobrý večer, prosím o radu jakou uzavřít pojistku: vlastníme tři koně ustájené na našem pozemku, jakou uzavřít pojistku kdyby náhodou utekli a někomu způsobili nějakou škodu? vztahuje se pojistka i na to, kdyby kůň např. poranil děvče které k nám chodí jezdit poníka? myslím tím na vyjížďce i ves táji, kdykoli, i naše děti, děkuji

2. dotaz: manžel provádí ve volném čase úpravu paznehtů skotu a rád by se pojistil např. pro případ - stalo se jim že kráva vběhla do fixační klece moc divoce a omráčila se o tyč klece, kdyby nepřežila prosíme o radu jakou pojistku si má uzavřít? děkuji kellnerová

Re: pojistka-blbost

Aziz Manas, MBA, 06.10.2010 16:25:41

Optimální řešení nalezneme. kontakt na http://pojisteni.cz/

pejsek a kočička

Kostka, 01.06.2011 11:07:02

U nás to není problém www.pojisteni.cz

Pojistka na blbost

Tom Rossi, 05.07.2010 12:44:33

Dobrý den . Stalo se mne to, že v mikrospánku jsem zrušil auto mému zaměstnavately a dvě cizí zaparkovaná jsem naboural. Vůbec nevím co bude dál. Firmemní auto odhadli na škodu za 150 000,- , a ta další dvě za 40 000,- a 120 000,- . Pojistku blbosti mám . Ale trápí mne to kolik budu platit. Děkuji.

Re: Pojistka na blbost

VK, 05.10.2010 10:05:53

Pojistka na blbost se zpravidla nevztahuje na škody způsobené provozem motorového vozidla a vozidlem.

Aleš Měrka, 01.02.2011 13:04:53

Vážený pane,

pokud zničíte nebo poškodíte cokoliv v práci, stroj zboží, nářadí nebo cokoliv jiného. Tak zaměstnavatel po Vás může požadovat nanejvýš odškodnění ve výši čtyř a půl platů. I kdyby škoda byla v milionech. V případě, že máte uzavřenou tzv. pojistku na blbost, která se ovšem rozděluje na pojistku vůči zaměstnavateli a na pojistku v osobním životě. Tak to za Vás uhradí pojištovna. Pokud máte jakýkoliv jiný dotaz pište na ales.merka@akropol.cz

pojistka na blbost

Renata, 20.05.2010 17:12:41

Manžel je řidič kamionu ,jezdí Evropu.Chce si zřídit pojistku na ,,blbost,,.Může se někdo podělit se zkušenostmi? Děkuji
Renata

Re: pojistka na blbost

Jana Jiravová, 17.02.2011 10:22:58

Dobrý den, mohu Vám navrhnout pojištění odpovědnosti z výkonu povolání, pokud jej ještě nemáte, napište mi JJiravova@servis.cpoj.cz

pojistka při pedikúře

Zuzana, 29.03.2010 17:04:11

Dobrý den, začínám podnikat v oblasti pedikúry - docházková služba, chtěla bych se Vás tedy optat, jaké je potřeba mít uzavřené pojištění. Například, kdybych nějakým způsobem poranila při úkonu zákazníka. Předem děkuji. Zuzana

Re: pojistka při pedikúře

Pojištění.cz, 30.03.2010 11:07:58

Dobrý den,

pro případ Vámi zadané pojistné události si můžete sjednat pojištění odpovědnosti. Případně si můžete také pojistit celou nemovitost nebo vybavení Vašeho podniku proti vandalismu, odcizení nebo živlu.

V případě zájmu o některé pojištění nás kontaktujte přes kontaktní formulář (http://www.pojisteni.cz/cs/cform.html).

S pozdravem

Pojištění.cz

Pojistka na blbost

Dan Anderle, 14.07.2009 15:47:37

Dobrý den,

v zaměstnání jsem dostal ke své práci poměrně drahý notebook. Známá mi doporučila, sjednat si „pojištění na blbost“ pro případ, že mi spadne počítač na zem nebo ho jinak poškodím. Nevim jak se toto pojištění nazývá oficiálně a na co všechno se vztahuje.

Děkuji D.A.

Jana Roselli - Pojištění.cz, 15.07.2009 10:04:51

Dobrý den,

Vaše známá Vám poradila určitě dobře. Přesný název pojistky na blbost je: pojištění odpovědnosti zaměstnance za škody způsobené zaměstnavateli.

Pojištění odpovědnosti se vztahuje na škody způsobené na zdraví, na věci jejím poškozením nebo zničením, a na finanční škody. Na Váš notebook by se vztahovala druhá varianta – pojištění odpovědnosti za škody způsobené na věci jejím poškozením nebo zničením. Pozor ale musíte dát na krádež tohoto notebooku, protože odcizení svěřené věci je ve výlukách pojištění odpovědnosti za škodu.

Dle zákona po Vás může zaměstnavatel požadovat náhradu škody jemu způsobené až do výše 4,5 násobku Vašeho průměrného měsíčního výdělku. Této částce by tedy měla odpovídat pojistná částka na kterou budete mít pojištění odpovědnosti za škodu sjednáno.

Pojištění odpovědnosti za škody způsobené zaměstnavateli si můžete online sjednat na našich stránkách.

PV, 23.06.2010 18:21:00

<a href="http://seznam.cz">Seznam.cz</a>

jan055, 30.05.2011 13:10:46

Ahoj, pokud nevite co a jak s pojištěním, tak jsem narazil na stranky www.pojisteni.cz , kde si mužete vyplnit dotazník na vaše auto, zjistíte u koho dostanete nejlevnější pojistku, ale i bezplatně, když zadáte vaše číslo, vám zavolají a poradí vše ohledně povinného a havarijního pojištění zadarmo a nemusíte ani žádnou pojistku uzavřít, Mě poradili jak to řešit, jsem spokojen. A nemusím se bát čkp.

jan055, 30.05.2011 13:13:21

Ahoj, pokud nevite co a jak s pojištěním, tak jsem narazil na stranky www.pojisteni.cz , kde si mužete vyplnit dotazník na vaše auto, zjistíte u koho dostanete nejlevnější pojistku, ale i bezplatně, když zadáte vaše číslo, vám zavolají a poradí vše ohledně povinného a havarijního pojištění zadarmo a nemusíte ani žádnou pojistku uzavřít, Mě poradili jak to řešit, jsem spokojen. A nemusím se bát čkp.

Jiří Majer, 25.01.2012 22:49:48

Dobrý den,

tu samou službu mi poskytli i finanční poradci a dostal jsem se i tak na daleko lepší sazby - kontakt zde www.finconsult.cz/pojisteni/

• Aegon
  • Allianz
  • Amcico
  • AXA
  • ČPP
  • ČSOB
  • DAS
  • Chartis
  • Kooperativa
  • Maxima
  • Modrá pyramida
  • Mondial